Acasă Actualitate Două premii pentru actorii păpușari de la Merlin, la Festivalul Internațional Puck,...

Două premii pentru actorii păpușari de la Merlin, la Festivalul Internațional Puck, Cluj-Napoca

DISTRIBUIȚI

Pentru că e toamnă, e vremea festivalurilor în teatrul de păpuși și, dacă e posibil, a culegerii premiilor.

În perioada 7–21 octombrie 2022, numeroase spectacole valoroase ale teatrelor de animație din Timișoara, București, Târgu-Mureș, Brașov, Iași, Sibiu, Alba-Iulia și, evident, teatrul gazdă – Puck, din Cluj-Napoca, și-au dat întâlnire în „inima Ardealului”, la Festivalul Internațional Puck, aflat la cea de-a douăzecea ediţie.

Păpușarii de la „Merlin” au prezentat la acest festival una dintre cele mai apreciate și mai dorite producții din repertoriu. Este vorba despre Cufărul celor 7 pitici, în regia lui Béres László, din a cărui distribuție fac parte actorii Cristi Brătoiu, Raluca Grumăzescu, Mădălina Ghițescu Petre.

Între zeci de artişti români, dar și dintre cei invitați din Grecia, Republica Moldova și Ungaria s-au remarcat pentru prestația lor artistică doi dintre actorii de la „Merlin”, Cristi Brătoiu și Mădălina Ghițescu Petre care au fost premiați. Actorii timişoreni au cucerit publicul și juriul, dovadă aplauzele prelungite, dar și cele două premii pentru interpretare care le-au revenit: Premiul pentru cea mai bună actriță i-a fost acordat Mădălinei Ghițescu Petre, pentru rolul din spectacolul „Cufărul celor șapte pitici”, adaptare după Frații Frimm de Béres László, după o idee de Kovács Ildikó, Premiul pentru cel mai bun actor i-a revenit actorului Cristi Brătoiu, pentru rolul din spectacolul „Cufărul celor șapte pitici”.

Spectacolele din competiție au fost jurizate de Luise Lapointe, director al Festivalului de la Casteliers (din Montreal, Canada), Sun Wook Hyon, managerul Festivalului din Chuncheon (Coreea), Raluca Sas Marinescu, cadru didactic la Facultatea de Teatru și Film a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca și scenograful Epaminonda Tiotiu.

Viziunea artistică a regizorului Béres László, ajutat de prestaţiile excelente ale actorilor pe care-i distribuie în spectacolele sale este una câștigătoare. Un alt spectacol de-al său, Extraterestrul care își dorea ca amintire o pijama de Matei Vișniec a câștigat premii la București, la “Festivalul Internațional al Teatrului Contemporan de Animație ImPuls”, ediția 2019.

Comentarii

comentarii