Acasă Administraţie Două proiecte Colterm ce vor opri fenomenul debranşărilor în Timişoara

Două proiecte Colterm ce vor opri fenomenul debranşărilor în Timişoara

DISTRIBUIȚI

colterm proiecte

Două proiecte cu un impact major asupra confortului timişorenilor, pe care Colterm le implementează, îi vor determina pe blocatarii din Timişoara să nu se mai debranşeze de la reţeaua centralizată.

Mai mult, fiindcă preţul gazului va creşte foarte mult în următorii ani, îi va convinge pe mulţi cetăţeni să îşi rebranşeze apartamentele la Colterm.

Unul dintre proiectele aflate în implemenare în acest moment este crearea unui sistem individual, pe orizontală, de distribuţie a energiei termice, în toate condominiile racordate la sistemul centralizat de termoficare din municipiul Timişoara.

„Această soluţie s-a prefigurat în ultima perioadă ca o necesitate pentru un mai bun confort termic al cetăţeanului. Sistemul are în vedere realizarea instalaţiilor interioare de încălzire în sistem de distribuţie pe orizontală şi contorizare individuală a fiecărui apartament. Aceasta presupune o alimentare cu agent termic pe două sau mai multe coloane (tur-retur), coloane amplasate pe casa scării de la parter până la ultimul consumator (ultimul nivel al condominiului)”, a informat Colterm.

Concret, se vor realiza racorduri individuale pentru fiecare apartament, branşamentele urmând să fie prevăzute cu robinete de izolare şi buclă de măsură a consumului de energie termică pentru încălzire (contor de energie termică). De la aceste racorduri se pleacă pentru efectuarea instalaţiei interioare pe orizontală de încălzire a apartamentului (conducte de legătură, fitinguri şi robinete termostatate montate pe fiecare calorifer în parte). Folosind această metodă de contorizare a consumului de energie termică pentru încălzire, se realizează o descentralizare a sistemului de alimentare cu energie termică pentru încălzire la nivel de condominiu, cu efecte benefice privind facturarea exactă a consumului individual înregistrat, cât şi posibilitatea reglajului individual (cu ajutorul robinetelor termostatate montate pe calorifere sau prin cele de închidere montate la exteriorul apartamentelor).

Celălalt proiect ce urmează a fi implementat este montarea instalaţiilor de recirculare a apei calde, de la punctul termic la bloc. Astfel, atunci când omul dă drumul la robinetul de apă caldă să nu vină apă rece şi să nu mai aştepte 10 minute să apară apa caldă. Din cei aproape 70.000 de abonaţi Colterm, s-au debranşat aproape 30.000, iar fenomenul continuă.

Comentarii

comentarii