Acasă Actualitate Două rampe eterne de deșeuri la Timișoara: strada Aurel Popovici și fostul...

Două rampe eterne de deșeuri la Timișoara: strada Aurel Popovici și fostul cinema Studio. Ce e de făcut?

797
DISTRIBUIȚI

Abandonarea deșeurilor oriunde în zona Timișoarei – pe marginea străzii, în parcuri, pe malul canalului Bega și, îndeosebi, pe spațiu verde sau în locurile dosnice – continuă să reprezinte o practică obișnuită pentru foarte mulți cetățeni și societăți comerciale din oraș.

Rezultatul este clar: formarea unor rampe clandestine de gunoaie urâte și respingătoare oferind o imagine tristă și mizeră urbei, dar cui îi pasă?

Putem vedea aceste situații zi de zi când ne deplasăm pe stradă. Situația este și mai gravă când patronii societăților comerciale acceptă cu cea mai mare nerușinare ca angajații lor să arunce deșeurile reciclabile la marginea străzii sau pe spațiul verde. (foto – în fața fostului cinema Studio din centrul Timișoarei!!!).

De fapt, această situație se repetă de multă vreme. De obicei acolo de cele mai multe ori se strâng foarte multe gunoaie care trebuie selectate, dar sunt aruncate la grămadă de societățile comerciale – barurile și magazinele din Piața Victoriei. 

O altă adresă unde există o rampă clandestină eternă de gunoaie este intersecția străzilor Aurel Popovici cu Vasile Lucaci, în zona Tipografilor din Timișoara.

La fel, aici unii locuitori din cartier certați cu bunul simț abandonează gunoaiele pe spațiul verde de ani de zile, dar cui îi pasă?

Polițiștii locali intervin și de multe ori îi prind pe nesimțiți și îi amendează, dar rezultatul este același: istoria se repetă.

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului susțin că fac verificări atunci când primesc adresele transmise de societatea de salubrizare Retim cu locații generatoare de deșeuri, care fie nu mai există contracte încheiate, fiind vorba despre asociații de proprietari, persoane fizice și societăți comerciale, fie nu colectează selectiv deșeurile. Și cele două adrese sunt în atenția polițiștilor și vor face verificări.

Totodată polițiștii desfășoară acțiuni și cu scopul identificării persoanelor care au abandonat deșeuri și au fost surprinse de camerele de supraveghere video.

Poliția Locală Timișoara atrage din nou atenția că, potrivit Legii 211/2011 modificată prin Legea 188/2019, sancțiunile pentru cei care abandonează deșeuri pe domeniul public sunt între 3000 și 6000 de lei, cu dispunerea ridicării acestora, iar în cazul în care contravenientul nu respectă măsura complementară de a igieniza locația în termenul stabilit și de a preda deșeurile către un operator specializat, acesta poate fi sancționat cu amendă de la 7500 la 15.000 lei, conform OUG 195/2005 privind protecția mediului.

Poliția Locală Timișoara mai atenționează persoanelor fizice, asociațiilor de proprietari și reprezentanților societăților comerciale că au obligația să respecte regulile privind gestionarea deșeurilor în caz contrar riscând sancțiuni drastice Acțiunile vor continua pe această linie și în perioada următoare urmând a fi verificate toate aspectele semnalate de societatea de salubrizare, cu scopul de a contribui astfel la menținerea unui oraș curat și civilizat.

Comentarii

comentarii