Acasă Actualitate Două școli din Timișoara vor avea dentist propriu

Două școli din Timișoara vor avea dentist propriu

311
DISTRIBUIȚI

Miercuri, 10 noiembrie, Școlile Gimnaziale nr. 1 și nr. 15 din Timișoara, localizate în cartierele Fratelia și Fabric, au primit scaune stomatologice, anunță reprezentanții USR Timiș. Astfel, copiii din cele două școli vor putea merge la dentist chiar în școala lor. Împreună cu ei, și elevii altor școli, în cadrul unor acțiuni tematice.

Cele două scaune stomatologice au ajuns în școli printr-un efort colectiv al consilierului local USR Răzvan Stana, al Primăriei Timișoara, serviciului de Medicină Școlară, Inspectoratului Școlar Județean Timiș și a Colegiului Medicilor Stomatologici din Timiș, precizează reprezentanții partidului. „Acesta este un exemplu de colaborare între legislativ și instituțiile executive din Timișoara și Timiș”, țin aceștia să menționeze în comunicatul de presă de joi, 11 noiembrie. 

„Suntem bucuroși să mai facem astfel un pas către ceea ce ne angajam atunci când ni s-a oferit votul: sănătate pentru copiii timișoreni, dotări în cabinetele școlare și grijă a administrației pentru viitor. Vor urma și alte proiecte în școli, în sprijinul educației și sănătății elevilor și vă vom ține la curent cu evoluția acestora”, a declarat Răzvan Stana.

„De ani de zile în școlile din Timișoara nu mai existau cabinete stomatologice pentru copii. Scaunele stomatologice ajunse de curând la şcoala gimnazială nr. 1 şi şcoala gimnazială nr. 15 vor fi integrate într-un proiect de educație sanitară stomatologică, unde vor putea participa și copii din alte școli astfel încât numărul beneficiarilor de tratamente stomatologice să crească”, mai promit cei din USR.

Comentarii

comentarii