Acasă Actualitate Două străzi din zona Modern din Timișoara intră în modernizare, pentru opt...

Două străzi din zona Modern din Timișoara intră în modernizare, pentru opt luni, începând din a doua jumătate a lui octombrie

239
DISTRIBUIȚI

Joi, 21 octombrie, pe străzile Orăștie și Alpiniștilor din zona Modern vor începe lucrările de reabilitare, anunță încă de pe 12 septembrie reprezentanții Primăriei Timișoara. Licitația pentru modernizarea celor două străzi a fost câștigată de PORR Construct, contractul are o valoare de 3,5 milioane de lei, fără TVA, iar durata lucrărilor va fi de opt luni. Ar fi prima dată când se modernizează cele două străzi care ar avea nevoie de îmbunătățirea condițiilor de trafic

„În septembrie, când m-am întâlnit cu cetățenii din zona Modern, una din întrebări a fost: când încep lucrările pe străzile Alpiniștilor – Orăștie? Atunci eram încă în procesul de atribuire a contractului de lucrări, dar acum pot să le spun că partea birocratică s-a încheiat și începem lucrările”, a declarat primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

Momentan, pe străzile Orăștie și Alpiniștilor nu sunt amenajate nici locuri de parcare, nici piste pentru biciclete. De anul viitor, când se presupune că vor fi gata lucrările, situația se va schimba: vor fi peste 90 de locuri de parcare și aproape 1,5 kilometri de piste pentru biciclete. În plus, vor fi amenajate și spații verzi și accese la proprietăți, dar vor fi refăcute și trotuarele.

„Trotuarele sunt degradate, prezintă fisuri multiple  pe unele sectoare sau lipsesc pe alocuri, circulaţia pietonilor fiind îngreunată. Starea străzii este precară din punct de vedere al practicabilităţii, prezentând denivelări, degradări sub formă de gropi și spații verzi neamenajate, cu autovehiculele parcate haotic pe carosabilul sau pe spaţiul verde, obstrucţionând circulaţia rutieră.  Zona este intens folosită de cei care intră în oraş pentru a evita aglomeraţia de pe Calea Dorobanţilor, de locuitorii din zonă și de cei care vin din Ghiroda. Lungimea străzilor care vor fi modernizate este de 827,963 m”, transmit reprezentanții primăriei.

 Aceștia prezintă și ce lucrări urmează a fi făcute: va fi amenajată suprafaţa carosabilului pe 5.489,41 mp, se vor realiza 81 de accese la proprietăți, se vor monta rigole prefabricate pe 1.631 m, se vor amenaja trotuare pe 1.598 m și piste pentru biciclete pe 1.459 m. De asemenea, vor fi realizate spații verzi pe 1.391 mp și se vor amenaja 91 de locuri de parcare. Va fi realizată canalizaţia subterană pentru fibră optică pe 1.648 m.

Comentarii

comentarii