Acasă Eveniment Două tinere din Timișoara, călăuze pentru opt migranţi care intenţionau să treacă...

Două tinere din Timișoara, călăuze pentru opt migranţi care intenţionau să treacă ilegal frontiera în Ungaria

1114
DISTRIBUIȚI

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Girişu de Criş au depistat opt cetăţeni din Iran, Irak şi Afganistan care încercau să iasă ilegal din România, ajutați de două românce, care i-au transportat cu două autoturisme până în apropierea frontierei cu Ungaria.

În data de 02.10.2017, în jurul orei 20.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Girişu de Criş, judeţul Bihor, au oprit pentru control, pe raza localităţii de frontieră Cheresig, două autoturisme mărcile Audi şi BMW, ambele înmatriculate în judeţul Timiş.

Poliţiştii de frontieră au procedat la legitimarea șoferilor, constatând că este vorba despre două femei de cetăţenie română, T.M. şi C.L., în vârstă de 20 de ani, respectiv, 26 de ani. Totodată, în autoturisme călătoreau ca pasageri opt persoane de origine afro-asiatică care nu au putut prezenta la verificări niciun document. Din acest motiv, toți zece au fost duși la sediul Poliției de Frontieră pentru cercetări.

Astfel, polițiștii de frontieră au stabilit faptul că cei opt sunt cetăţeni din Iran, Irak şi Afganistan, şapte adulţi (patru bărbaţi şi trei femei), cu vârste cuprinse între 26 şi 47 de ani, și un minor în vârstă de 12 ani. O parte dintre aceştia sunt solicitanţi de azil în ţara noastră.

În cadrul cercetărilor preliminare s-a stabilit că cei opt au fost preluați de cele două românce din municipiul Timișoara și au fost transportați cu cele două autoturisme în apropierea graniţei, când au fost opriți de polițiștii de frontieră. Cei opt au declarat că doreau să treacă ilegal frontiera în Ungaria pentru a ajunge într-un stat din Spaţiul Schengen.

Poliţiştii de frontieră bihoreni au întocmit migranţilor lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar cele două tinere sunt cercetate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de migranţi, urmând ca la finalizare să fie luate măsurile legale ce se impun.

Comentarii

comentarii