Acasă Eveniment Două tramvaie s-au ciocnit la Timișoara. Unul dintre vatmani este în stare...

Două tramvaie s-au ciocnit la Timișoara. Unul dintre vatmani este în stare critică

2553
DISTRIBUIȚI

Accident grav la Timișoara. Tramvaiul 4 a lovit un tramvai 7, la Balta Verde. Unul dintre vatmani este in stare critică.

Două ambulante au ajuns la fața locului, urmate de o mașină de la pompierii cu echipament pentru descarcerare. Mulți călători sunt in stare de șoc.

Conform primelor informații, accidentul s-a produs din cauza vătmăniței unui tramvai care circula pe linia 4. Din cauza unei pene de curent care a afectat întreaga zonă centrală a Timișoarei, tramvaiul 4 a rămas imobilizat la intersecția dintre străzile Brediceanu cu Circumvalațiunii. Vătmănița a coborât din tramvai dar a uitat maneta pe poziția înainte. La revenirea curentului, tramvaiul a pornit în viteză. A lovit două mașini din intersecție și și-a continuat deplasarea până aproape de intersecția cu Bld. Cetății, unde a lovit un tramvai 7. În tot acest timp, vătmănița alerga după tramvaiul scăpat de sub control. În urma impactului, vatmanul din tramvaiul 7 a fost rănit. La spital a ajuns și unul dintre călătorii aflați în tramvaiul 7.

Pe tot parcursul incidentului, tramvaiul scăpat de sub control a pus în pericol viețile șoferilor și pietonilor aflați în trafic. Autoritățile trebuie să stabilească acum de ce sistemul de frânare de urgență a tramvaiului nu a funcționat.

“O femeie în vârstă de 54 de ani nu a asigurat corespunzător tramvaiul pe care îl conducea la coborârea din acesta, moment în care garnitura a pornit din loc şi a acroşat două autoturisme. Tramvaiul s-a oprit după ce a lovit o altă garnitură, condusă de o altă femeie în vârstă de 38 de ani. În urma impactului, cea de-a doua vatmaniţă, dar şi un pasager în vârstă de 47 de ani au fost răniţi uşor. În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă”, au transmis reprezentanţii Poliţiei Judeţene Timiş.

Comentarii

comentarii