Acasă Eveniment Douăzeci de persoane au ajuns la spital cu toxiinfecţie alimentară, după ce...

Douăzeci de persoane au ajuns la spital cu toxiinfecţie alimentară, după ce au mâncat la un local din Lugoj

385
DISTRIBUIȚI

spital-600x399

Douăzeci de persoane, printre care şi copii, au ajuns la Spitalul de Boli Infecţioase ‘Victor Babeş’ din Timişoara, jumătate dintre ei rămânând internaţi, după ce au consumat pizza şi sos de usturoi în localul Cocktail Rive din Lugoj.

În mai puţin de 24 de ore după ce au consumat pizza, clienţii au început să se simtă rău, au acuzat deranj intestinal cu stări de vomă, diaree şi febră, fiind transportaţi de urgenţă la spital. “Pacienţii suferă o toxiinfecţie alimentară, dar momentan nu ne putem pronunţa cu privire la parazitul care a produs-o. Ei au ajuns la spital cu febră mare, diaree şi vărsături şi din fericire au răspuns pozitiv la tratamentul medicamentos aplicat. De la toţi s-au prelevat probe, iar marţi vom avea rezultatul concret”, a declarat luni dr. Virgil Musta, purtător de cuvânt al Spitalului ‘Victor Babeş’ Timişoara.
Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Timiş au ridicat probe alimentare din restaurant şi afirmă că din punct de vedere igienico-sanitar “s-a constatat că localul respectă toate normele şi circuitele, nefiind nimic de imputat” acestuia. “S-au prelevat probe alimentare din ingredientele folosite la prepararea pizzei, iar rezultatele vor fi disponibile marţi dimineaţa”, a declarat Dana Şpac, purtător de cuvânt a DSP Timiş. Principalul preparat suspectat de medici că ar fi produs problemele digestive este, în momentul de faţă, sosul de usturoi cu maioneză consumat de pacienţi şi care, din cauza căldurii, ar fi fost posibil să se fi alterat.

Comentarii

comentarii