Acasă Actualitate Dovleci, struguri, nuci și borcane de murături sau de zacuscă. Roadele toamnei,...

Dovleci, struguri, nuci și borcane de murături sau de zacuscă. Roadele toamnei, la Centrul de zi, al DASM Timișoara

DISTRIBUIȚI

Sărbătoare mare, joi, la Centrul de zi de integrare-reintegrare socială pentru persoane aflate în dificultate din cadrul Direcției de Asistență Socială a Municipiului Timișoara.

Roadele toamnei – au strâns laolaltă beneficiarii și personalul acestui centru în sala mare. Aici fiecare a așezat cu grijă, un dovleac, un strugure, o nucă sau o castană, un porumb, o prună ori un borcan de murături sau de zacuscă. Când totul a fost ornat, ca de sărbătoare, cei prezenți au avut parte de un program artistic de la care nu au lipsit poeziile în grai bănățean, cântecele dar nici o scenetă de teatru.

Toate le-au adus aminte de parfumul inconfundabil al toamnei, de bucuria culorilor ei, de roadele bogate ale acesteia și a dat frâu liber fiecăruia, de a mulțumi pentru aceste daruri pe care natura ni le oferă an de an. Momentul mult așteptat a fost însă o degustare a tradiționalei paste de legume, zacusca, dar și a unei felii de untură cu ceapă roșie.

Centrul de zi de integrare/reintegrare socială pentru persoane aflate în dificultate din cadrul Direcției de Asistență Socială a Municipiului Timișoara se află situat pe strada Ioan Plavoșin nr. 21, s-a născut la finele anului 2014, printr-un proiect European sub tutela Primăriei Timișoara. Imobilul a fost reabilitat și extins, fiind transformat într-un Centru de zi modern, de serviciile căruia beneficiază astăzi un număr de 100 de persoane vârstnice și adulți cu dizabilități. Timișorenii care sunt diagnosticați cu boala Alzheimer dar și adulții cu dizabilități, Parkinson, hemipareze, persoanele care se recuperează în urma accidentelor vasculare cerebrale, precum și familiile acestora, cu toții găsesc un sprijin la Centrul de zi de integrare/reintegrare socială pentru persoane aflate în dificultate din cadrul Direcției de Asistență Socială a Municipiului Timișoara .

 

 

Comentarii

comentarii