Acasă Cultura Dr. Adrian Bădescu, fondatorul clinicilor Medicis Timişoara, oaspetele Taberei de pictură de...

Dr. Adrian Bădescu, fondatorul clinicilor Medicis Timişoara, oaspetele Taberei de pictură de la Băile Calacea

852
DISTRIBUIȚI

Medicul Adrian Bădescu, fondatorul clinicilor Medicis Timişoara, un mare iubitor de artă şi susţinător al creatorilor de artă, a fost oaspetele special al Taberei de pictură 2019 de la Băile Calacea, duminică 8 septembrie.

Tabăra de Calacea este organizată de Uniunea Artiștilor Plastici Timișoara, prin pictorul Victor Acatrinei, în perioada 1, începând cu data de 1 -14 septembrie, iar dr. Bădescu și Maria Grapini, care i-a vizitat pe artiști, cu o zi înainte sâmbătă, sunt doi dintre sponsorii proiectului.

”Este a șaptea tabără pe care  o organizez eu consecutiv. Au fost realizate mai multe, înainte să le fac eu. Artiștii plastici vin în tabără de pictură, iar în același timp fac și tratamente balneare.

Este foarte plăcut și util pentru pictori, dar este foarte greu cu banii. Nu găsești sponsori. De aceea trebuie să le aducem multe mulțumiri domnului doctor Bădescu, doamnei Grapini, dar și unui domn din Germania, care ne-a oferit 1.000 de euro.

Pentru cei 12 pictori este foarte bine-venită această tabără la Băile Calacea. Au loc două activități în același timp: de creație picturală și de tratament balnear.

E un ajutor excelent pentru pictori, fiindcă mulți sunt mai în vârstă, suferinzi și trebuie să facă tratamente aici la băi”, a explicat Victor Acatrinei, membru al Uniunii Artiștilor Plastici din Timișoara, care în activitatea lui a pictat peste 1.000 de tablouri și multe dintre acestea se află în colecții private din toată lumea.

”Eu sunt un îndrăgostit de artă și de creatorii de artă. Îmi place lumea misterioasă a artiștilor și ceea ce fac ei, iar dacă putem să îi sprijinim e foarte  bine. Noi, la Clinicile Medicis Academica, de pe Calea Circumvalațiunii din Timișoara, organizăm multe manifestări culturale, uneori chiar de două ori pe lună. E prima oară când ne implicăm în Tabăra de pictură de la Calacea”, a declarat dr. Bădescu.

Scopul taberei este stimularea artiștilor să creeze și promovarea artei plastice.

Artiștii prezenți la Băile Calacea sunt: Victor și Maria Acatrinei, Mia Bana Jichița, Rodica Banciu, Petru Galiș, Emil Grama, Lucia Moise, Mioara Popescu, Sorina Stână, Bela Tar, Elena Ursei și Mihai Vornicul.

Comentarii

comentarii