Acasă Actualitate Dr. Dorel Săndesc semnalează ‘paradoxul estic’: De ce nu a ajuns România...

Dr. Dorel Săndesc semnalează ‘paradoxul estic’: De ce nu a ajuns România ca Italia, Spania, Marea Britanie

2159
DISTRIBUIȚI
dorel sandesc

Dorel Săndesc, președintele Asociației ATI, membru în comisia COVID-19 din Ministerul Sănătății, consideră că răspândirea coronavirusului în Europa prezintă un „paradox estic”.

Potrivit acestuia, statele est-europene, printre care si România, sunt mai putin pregătite decat vecinii (Franta, Germania, Marea Britanie, Spania, Italia) sa faca fata medical si economic unei pandemii. Tocmai din acest motiv, „constienti fiind de limitele de raspuns”, tari din Estul Europei au actionat mai prudent. „Noi din sistem am propus foarte devreme sa se instituie aceste masuri de limitare a contactului social si se pare ca aceste masuri au contat”, a declarat Dorel Săndesc la Digi24.

Pe de alta parte, statele cu sisteme de sanatate mult mai puternice au fost arogante si au ignorant pericolul. „Au fost niste atitudini care s-au dovedit mari gafe, de exemplu premierul britanic, presedintele SUA, care au vorbit despre forta sistemului sanitary dar a fost nevoie in scurt timp de reorientare in directia opusa”, a spus medicul.

Comentarii

comentarii