Acasă Actualitate Dr. Dorel Săndesc, tablou sumbru despre România! ”Primul loc la mortalitatea de...

Dr. Dorel Săndesc, tablou sumbru despre România! ”Primul loc la mortalitatea de cauza Covid19, ultimele două locuri la vaccinare!”

108
DISTRIBUIȚI

Prof. univ. dr. Dorel Săndesc, prorectorul Universității de Medicină și Farmacie Timișoara, vicepreședintele Societății Române de ATI, trage încă un semnal de alarmă și atenționează că România este pe primul loc în Europa în ceea ce privește rata săptămânală a mortalității de cauza Covid-19, raportat la numărul de cetățeni și chiar în cifre absolute!

De asemenea, România este pe ultimele două locuri în Europa la rata de vaccinare anti-Covid.

”Romania suferă, este confuză și tribalizată, dar are nevoie de terapie intensivă. Chiar daca uneori suntem ca, acum, triști, epuizați, deznădăjduiți, iar Arca lui Noe e plină, vom continua să luptăm să o salvăm…!”, este mesajul trist dar plin de speranță al prof. Săndesc.

Șeful Clinicii ATI de la Spitalul Județean Timișoara prezintă și câteva statistici europene despre România de azi:

Pe ultimul loc la nivelul de educație; pe ultimul loc la nivelul de civilizație (de departe țara cu cel mai mare procent de locuințe fară toaletă în casă, duș sau baie); pe primul loc în Europa în ceea ce privește rata săptămânală a mortalității de cauza Covid-19, raportat la numărul de cetățeni și chiar în cifre absolute! pe ultimele două locuri în Europa la rata de vaccinare anti-Covid.

”E greu să nu faci o legătură intre aceste date…și, reflectate în oglinda pandemiei, aceste statistici amare pun țării noastre un diagnostic atât de sumbru, trist și dureros, agravat de un stat ,,eșuat”…și, oricât de neplăcut este un diagnostic, el trebuie recunoscut, pentru a încercă salvarea/vindecarea…! Romania suferă, confuză, scindată, tribalizată, orbită de ură… ! România are nevoie de terapie intensivă și, chiar dacă uneori suntem că acum, triști, epuizați, deznădăjduiți, iar Arca lui Noe e plina, vom continua să luptăm…!”, este îndemnul medicului Dorel Săndesc din Timișoara.

Comentarii

comentarii