Acasă Actualitate Dr. Elisabeta Spătaru: ”Mulțumim! În bătălia anti-Covid19 trebuie să fim mai uniți...

Dr. Elisabeta Spătaru: ”Mulțumim! În bătălia anti-Covid19 trebuie să fim mai uniți că niciodată!”

925
DISTRIBUIȚI

Proiectul iniţiat de Asociaţia Timisiensis și de platforma Medici+Salvatori a venit foarte eficient în sprijinul medicilor de familie din Timiş, iar în weekendul care tocmai a trecut cei 416 de doctori au primit 1.500 de viziere de protecție și 41.600 de măști chirurgicale.

Medicii de familie din Timiș se află în prima linie de luptă cu Covid19, așa cum sunt și profesioniștii din spitale, asigurând asistență medicală de prim contact, patologie acută și subacută și a bolnavilor cronici.

În acest context, de multe ori dr. Elisabeta Spătaru, vicepreședinta Patronatului Medicilor de Familie din Timiș, a atras atenția despre riscurile prin care trec medicii de familie și, de aceea ei au nevoie de mijloace de protecție împotriva virusului, de sprijinul comunității și al autorităților.

Dr. Elisabeta Spătaru mulțumește inițiatorilor acestui important proiect, dar susține că medicii de familie mai au nevoie și de alte echipamente de protecție anti-Covid19.

”Ceea ce s-a primit este un început bun, dar pentru ceea ce urmează, dacă va trebui să asigurăm asistență medicală a bolnavilor cu Covid19 la domiciliu, vom avea nevoie de echipamente mult mai serioase, măști ffp2, 3, combinezoane, capeline, botoșei, ochelari.

Da, și eu am găsit înțelegere la un grup de ingineri care lucrează în tehnologie 3D și am primit pentru colegi 100 de viziere cu titlul gratuit, cu toții căutăm soluții să ne protejăm colegii.

În această bătălie trebuie să fim mai uniți că niciodată, fiindcă doar noi ne putem susține reciproc, dacă se pune problema intrării în izolare a unui medic. Dream print 3D mi-au adus vizierele și acum lucrează la un proiect pentru aparat de ventilat.

Un risc crescut există la acest moment  pentru colegii care fac gărzi în centrele de permanentă, unde se prezintă bolnavi neprogramați, așa cum se întâmplă la nivel de cabinete, acolo unde contactul este direct cu fiecare pacient. Ar fi prioritar că acești colegi și cadrele medii să primească echipamente adecvate, similare cu cele din spital.

Mulțumim celor care au înțeles că și noi facem parte din linia întâi a frontului în această lupta și așteptăm susținere în continuare, fiindcă pe noi ne găsiți la cabinete în fiecare zi și în centrele de permanentă în fiecare noapte”.

Comentarii

comentarii