Acasă Actualitate Dr. Emilian Popovici, UMF Timișoara: ”SARS-COV2 nu va obosi și va infecta...

Dr. Emilian Popovici, UMF Timișoara: ”SARS-COV2 nu va obosi și va infecta în funcție de oferta ce i se va face…!”

2087
DISTRIBUIȚI

Prof. dr. Emilian Popovici, cadru didactic la UMF Timișoara și vicepreședintele Societății de Române de Epidemiologie, a atras atenția, vineri 23 octombrie 2020, că atât timp cât nu vom înțelege că lupta reală cu virusul se dă în comunitate și numai în comunitate va putea fi câștigat războiul cu acest formidabil și nevăzut dușman, vom avea mult de suferit, iar numărul infectărilor va crește în continuare.

Respectarea măsurilor recomandate de medici și de autorități este cea mai bună metodă de a a-l învinge.

Metaforic, prof Popovici susține că SARS-COV2 nu va obosi și va infecta puternic în funcție de oferta ce i se va face de către membrii comunității, asta până când se va câștiga imunitatea colectivă, prin vaccin sau prin numărul foarte mare de infectări. 

”Dragi prieteni, așa cum spuneam și acum ceva vreme, acest virus este al Pământului tot așa cum sunt și virusurile hepatice, virusul HIV sau virusurile gripale.

Deci nu va pleca niciunde, nu va obosi fiindcă nici nu pedalează, nici nu aleargă și va infecta după oferta care i se va face cel puțin până la formarea imunității colective.

Dacă prin respectarea măsurilor i se va face o ofertă mică va infecta puțini oameni iar dacă prin nerespectarea măsurilor i se va face o ofertă mare, va infecta mulți ! De noi depinde oferta care i se face și tot de noi depinde în cea mai mare măsură cum va evolua această problemă !”, a atenționează prof. Popovici.

Comentarii

comentarii