Acasă Sănătate Dr. Marius Craina: „La Spitalul Judeţean Timişoara activăm în unele sectoare sub...

Dr. Marius Craina: „La Spitalul Judeţean Timişoara activăm în unele sectoare sub limita inferioară de personal!”

504
DISTRIBUIȚI

asistenteLa Spitalul Judeţean Timişoara criza de personal a devenit cronică. Oricâte concursuri au fost organizate, pentru cele 400 de locuri vacante (medici, asistente şi infirmiere, liftieri şi brancardieri), interesul oamenilor de a se angaja a fost foarte mic, de aceea, în 2016, s-a lucrat la limita inferioară.
„În unele sectoare am activat şi activăm şi sub această limită. Din păcate, până în luna decembrie 2016 doar 200 de locuri au fost ocupate”, a explicat prof. dr. Marius Craina, managerul Spitalului Judeţean Timişoara.
În unele posturi nici nu au fost măcar solicitări de angajare. De exemplu au fost scoase 20 de posturi de asistente şi s-au prezentat numai 10, chiar dacă au trecut examenul, gradul de ocupare era de 50%. Din păcate  după ce unele asistente şi-au luat activitatea, unele şi-au dat demisia, în scurt timp. Două cauze ar diminua interesul: salariile mici în raport cu volumul de muncă şi condiţiile de activitate extrem de grele.
„Din punctul meu de vedere este o mare problemă personalul la spitalul judeţean. Nu mai ştim cum să promovăm şi să popularizăm aceste posturi pentru a se prezenta oamenii să se angajeze”, a spus dr. Craina.

 

Comentarii

comentarii