Acasă Actualitate Dr. Olimpia Oprea: ”Primăria Timișoara nu are atribuții să verifice servicii medicale...

Dr. Olimpia Oprea: ”Primăria Timișoara nu are atribuții să verifice servicii medicale și nici specialiști”

DISTRIBUIȚI

0 327599 rmn2 1Corpul de Control al primarului a fost trimis, miercuri, la Spitalul Municipal din Timișoara, în urma declarațiilor făcute, marți, în spațiul public, de dr. Olimpia Oprea, director al Spitalului Municipal în perioada 2016 – 2020,

Olimpia Oprea a declarat că, în perioada în care a condus Spitalul Municipal, familia Cârpaci ar fi beneficiat de mai multe analize RMN, în schimbul acordului pentru dezmembrarea terenului din vecinătatea unei secții a spitalului.

Oprea spune încă că Primăria Timișoara nu are atribuții să verifice servicii medicale și nici specialiști, ”și e ilegal să ceară informații din baza de date a spitalului”.

”Cum să trimiți un corp de control al Primariei să verifice documente medicale? Documentele medicale ale oricărei persoane sunt confidențiale, doar cei ce decontează acele servicii medicale au dreptul să le verifice”, spune dr. Olimpia Oprea.

Fostul director al Spitalului Municipal susține că RMN-ul de la Clinicile Noi a fost achiziționat în cadrul unui proiect european, iar pacienții beneficiau de servicii medicale gratuite în perioada de implementare și cea de sustenabilitate a respectivului proiect.

”Dacă Dominic Fritz m-ar fi întrebat de ce s-au făcut RMN-uri și mamografii gratuite nu ar fi făcut  nici greșeala să controleze indicatorii unui proiect european! RMN-ul de la Clinicile Noi l-am câștigat printr-un proiect de 2,5 milioane euro pe care l-am scris (singură) în 2013 și s-a finalizat în 30 noiembrie 2015.

Am fost responsabilul de proiect în perioada de implementare a proiectului iar după finalizarea proiectului, în perioada de sustenabilitate de 5 ani, până în 30 noiembrie 2020, am raportat indicatorii realizați.

Toate investigațiile cu aparatele achiziționate prin proiect era obligatoriu să fie gratuite (RMN, mamografii, ecografii, etc), pentru orice persoană, cu indicație medicală, fără  discriminare. În acea perioada nu puteam include RMN-ul sau mamograful în contract cu CJAS pentru că am fi adus venituri spitalului și nu se respecta declarația semnată la contractarea proiectului.

Pacienții beneficiau de investigații gratuite prin UPU sau pe bază de internare. Ultimul raport de sustenabilitate se referă la anul 2020. Eu am deținut funcția de manager pana în 27 aprilie 2020.

RMN -ul și celelalte aparate achiziționate prin proiect (mamograf, ecograf și altele) puteau fi incluse în contractul cu CJAS pentru ca pacienții să poată beneficia de investigații pe baza de bilet de trimitere doar după 30 noiembrie 2020, când altcineva ocupa funcția de manager.

Dacă există acum disfuncționalități în accesul la RMN, căutați alți vinovați, nu aruncați cu noroi în persoana care a adus Spitalului Municipal, prin implicarea ei și a echipei din spital și din PMT în timpul administrației Robu, 60 de milioane de euro fonduri europene! De șase ori mai mult decât s-au alocat spitalului din bugetul local al PMT în timpul administrației Dominic Fritz!”, susține dr. Olimpia Oprea.

Comentarii

comentarii