Acasă Actualitate Dr. Rafila, criză de râs când a auzit ultimele declaraţii ale lui...

Dr. Rafila, criză de râs când a auzit ultimele declaraţii ale lui Nelu Tătaru, despre epidemia de COVID-19 – Video

2765
DISTRIBUIȚI

Comunicarea în criza de coronavirus nu este uşoară, iar lacunele încep să se vadă, mai ales când oficialii nu pică pe aceeaşi idee. Deşi o problemă serioasă în momentul de faţă, declaraţiile pe subiectul COVID ale ministrului Sănătăţii i-au stârnit hohote de râs reprezentantului OMS în România, prof. Alexandru Rafila.

Totul s-a întâmplat marţi seara, la emisiunea moderată de Marius Tucă, cel care l-a avut invitat în studio pe profesorul Alexandru Rafila, membru în Comitetul Executiv al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Medicul Rafila nu şi-a putut stăpâni criza de râs la emisiune, atunci când moderatorul Marius Tucă i-a citit nişte declaraţii fără sens făcute chiar de ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, deşi era vorba de situaţia actuală privind creşterea cazurilor de coronavirus din România.

Tătaru: Suntem pe trend crescător, dar scăzând ca intensitate a creşterii, nu suntem în scădere

“Suntem pe acel trend crescător, dar scăzând ca şi intensitate a creşterii numărului de cazuri de la o zi la alta – nu suntem în scădere – suntem în momentul în care, dacă respectăm următoarele săptămâni nişte lucruri, ar trebui să ajungem la un platou (…). Eu aş vrea să se stabilească la 1.200, la 1.300, dar el se poate stabili la 1.500. Dar 1.500 la 10 zile înseamnă încă 300 de cazuri în plus pe terapie intensivă”, a declarat ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, luni seară, la TVR.

“Încă este primul val, dar noi putem transforma acest prim val într-un val cu două cocoaşe, putem face o a doua cocoaşă care poate fi mai violentă decât prima, în condiţiile în care dacă atunci acţionam în instinct de conservare, acum parcă acest instinct de conservare la o parte din concetăţenii noştri nu mai există”, mai spunea şeful de la Sănătate.

Maniera în care Nelu Tătaru a ales să descrie evoluția epidemiei din țara noastră nu a putut fi comentată de reprezentantul României la OMS din cauza amuzamentului pe care i l-a stârnit.

Comentarii

comentarii