Acasă Actualitate Dr. Raul Pătrașcu, directorul Spitalului Județean Timișoara – mesaj de încurajare și...

Dr. Raul Pătrașcu, directorul Spitalului Județean Timișoara – mesaj de încurajare și speranță către bănățeni

2853
DISTRIBUIȚI

În contextul luptei cu coronavirusul COVID19, dr. Raul Pătrașcu, directorul Spitalului Județean Timișoara, a transmis un mesaj de încurajare și speranță bănățenilor. El i-a asigurat pe oameni că medicii fac tot posibilul să fie alături de pacienți în aceste vremuri grele.

În plus, dr. Pătrașcu i-a îndemnat pe timișeni și pe timișoreni să respecte regulile impuse de autorități, privind protecția de  coronavirus.

”Dragi timișoreni, timișeni și nu numai – noi, la Spitalul Județean am făcut, facem și vom face tot ceea ce este necesar pentru a vă putea îngriji dacă va fi nevoie în aceste vremuri dificile. Suntem aici pentru voi, dar avem nevoie și de sprijinul vostru, al tuturor, pentru a putea evita răspândirea bolii. Vă rugăm să respectați regulile simple de igienă și instrucțiunile primite oficial de la toate autoritățile, pentru că așa vă puteți proteja și pe voi și pe cei apropiați”, îndeamnă dr. Pătrașcu.

1.) Cel mai important, nu orice răceală/infecție ce se manifestă prin strănuturi, tuse sau febră înseamnă că ați contactat coronavirusul COVID-19.

2.) Dacă aveți febră, tuse sau dificultăți în a respira și ați călătorit în zone afectate de COVID-19 sau ați intrat în contact direct cu o persoană confirmată sau suspectă de infecție cu acest virus, vă rugăm să stați în casă și să apelați 112.

3.) Serviciul 112 poate fi apelat și dacă nu îndepliniți condițiile și vă simțiți foarte rău, iar medicii vor decide dacă este nevoie să fiți transportați la un spital sau tratat la domiciliu – acest lucru vă va proteja atât pe dumneavoastră cât și pe toți cei din jur.

4.) Nu luați medicamente antibiotice sau antivirale fără prescripția unui medic.

5.) Spălați-vă des pe mâini, cu apă și cu săpun.

6.) Tușiți sau strănutați în interiorul cotului de fiecare dată.

7.) Evitați contactul cu persoanele care suferă de orice fel de infecții respiratorii (simptome precum tuse, strănut, febră).

8.) Încercați să evitați locurile publice și aglomerațiile – în special dacă aveți orice fel de simptome descrise la punctul doi.

9.) Masca de protecție este necesară doar dacă sunteți răciți sau luați contact direct cu persoane bolnave.

10.) Nu vă lăsați pradă isteriei, confirmați orice fel de povești sau zvonuri din mai multe surse mass-media și verificați ca informațiile să fie oficiale.

”Noi, colectivul spitalului Județean, suntem în prima linie și vom munci non-stop dacă va fi nevoie. Dar, cu calm și cu puțin bun simț, vom trece cu bine și fără sperieturi peste perioada următoare”, mai spune dr. Pătrașcu.

Comentarii

comentarii