Acasă Actualitate Dr. Virgil Musta: „Dacă luăm măsuri bune, cam în două săptămâni vom...

Dr. Virgil Musta: „Dacă luăm măsuri bune, cam în două săptămâni vom avea o reducere a cazurilor”

1688
DISTRIBUIȚI

Doctorul Virgil Musta, șeful secției Boli Infecțioase II de la Spitalul Victor Babeș din Timișoara, este de părere că măsurile de limitare a răspândirii coronavirusului trebuiau luate mai devreme. Când vom avea o reducere a cazurilor Covid-19?

”Numărul de pacienți internați la Terapie Intensivă rămâne mare, arată cifrele. Există o proporție între numărul de pacienți critici și numărul de decese. Statistica este la fel peste tot în lume”, a spus dr. Virgil Musta.

”Ideal era ca măsurile să fi fost luate mai devreme, înainte ca epidemia să revină cu atâta putere. Dacă luăm măsuri bune, cam în două săptămâni vom avea o reducere a cazurilor”, a mai spus Virgil Musta la Digi24.

Bolnavii care s-au infectat cu coronavirus şi apoi s-au vindecat se pot reinfecta şi din cauza faptului că Sars CoV-2 a suferit mai multe mutaţii, atrag atenţia medicii epidemiologi de la noi din ţară.

“Faptul că virusul suferă mutaţii poate influenţa în mai multe feluri evoluţia bolii, contagiozităţii, poate influenţa modul de imunizare în această boală, modul de transmitere.

În consecinţă, mutaţiile îngreunează puţin lupta noastră cu virusul. După părerea mea, sunt mutaţii minore, dar oricând pot apărea şi mutaţii majore, care să aducă modificări în patogenia bolii”, a declarat medicul Virgil Musta.

Comentarii

comentarii