Acasă Actualitate Dr. Virgil Musta: Purtarea măştii ar putea fi eliminată peste aproape o...

Dr. Virgil Musta: Purtarea măştii ar putea fi eliminată peste aproape o lună, în condiţiile în care numărul cazurilor de infecţie cu COVID-19 este în scădere

593
DISTRIBUIȚI

Medicul Virgil Musta de la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara a făcut, duminică, în direct la România TV, anunţul mult aşteptat de români. Purtarea măştii de protecţie ar putea fi eliminată peste aproape o lună, în speranţa că “pandemia este pe trend descendent”.

Medicul Virgil Musta estimează că purtarea măştii ar putea fi eliminată peste aproape o lună, în condiţiile în care numărul cazurilor de infecţie cu COVID-19 este în scădere.

„Avem speranţa că pandemia este pe trend descendent. Acest al treilea val se pare că în anumite zone trendul este mai accentuat, în altele mai scăzut. Asta se vede pe rata de infectări în diferite zone ale ţării”, a declarat dr. Virgil Musta, în direct la România TV.

Virgil Musta, şeful secţiei de boli infecţioase de la Spitalul „Victor Babeş” din Timişoara, a explicat că eliminarea purtării măştii în spaţii publice va putea fi eliminată în funcţie de mai mulţi factori.

„Pe de o parte, numărul de vaccinare care o să se realizeze este una dintre condiţiile importante pentru a ţine sub control pandemia. Noi ne bucurăm că numărul de persoane infectate a scăzut, dar trebuie să fim în continuare prudenţi.

Poate într-o lună, o lună şi… Poate şi mai mult vom reuşi să trecem la o viaţă normală, cu menţinerea regulilor doar în anumite situaţii, anumite condiţii.

Sunt convins că această normalitate va puţin alta decât cea pe care am trăit-o în urmă cu doi ani”, a mai precizat dr. Musta.

De asemenea, şeful secţiei de boli infecţioase de la Spitalul „Victor Babeş” din Timişoara a mai susţinut că e posibil ca măştile să mai fie purtate în zone în care numărul de persoane vaccinate este scăzut.

„Acolo unde sunt zone aglomerate e bine să porţi mască dacă numărul de persoane care sunt vaccinate nu a ajuns la valoarea de 70-80%, ceea ce o valoare dificil de ajuns. Per ansamblu, putem reveni la o viaţă normală”, a conchis medicul Virgil Musta.

Comentarii

comentarii