Acasă Actualitate Dr. Virgil Musta, semnal de alarmă tras de la Timișoara: ”Pericolul nu...

Dr. Virgil Musta, semnal de alarmă tras de la Timișoara: ”Pericolul nu a trecut…! Ținem aproape, deși păstrăm distanța!”

3325
DISTRIBUIȚI

Eroul de la Timișoara, dr. Virgil Musta, șeful Clinicii de Boli Infecțioase de la Spitalul Victor Babeș, trage un serios semnal de alarmă și atenționează că, deși am intrat în sărbătorile pascale, ceea ce trăim în aceste zile ne obligă să rămânem extrem de disciplinați în respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii noului coronavirus, măsuri pe care deja le știm foarte bine și pe care, din fericire, mulți le-au aplicat într-un mod foarte responsabil.

”Acest lucru pur-și-simplu ne-a salvat. Până acum. Pericolul nu a trecut, din contră…!”, atenționează dr. Musta.

Redăm mesajul medicului Virgil Musta, cu prilejul sărbătorilor pascale 2020:

”Suntem în preajma sărbătorilor pascale. Vremea frumoasă de afară și spiritul acestor sărbători ne pot face pentru câteva clipe să uităm de realitatea de azi.

Ne ducem cu gândul la cei dragi, care poate acum sunt la distanță de noi și ne amintim modul aparte în care sărbătoream împreună, an de an, în această perioadă. Nici măcar nu ne-am fi putut imagina că ar putea apărea ceva care să ne impacteze atât de puternic, la scară mondială.

Ceea ce trăim în aceste zile ne obligă însă să rămânem extrem de disciplinați în respectarea măsurilor de prevenire a răspâdinri noului coronavirus, măsuri pe care deja le știm foarte bine și pe care, din fericire, mulți le-au aplicat într-un mod foarte responsabil.

Acest lucru pur-și-simplu ne-a salvat. Până acum. Pericolul nu a trecut, din contră, în zilele și săptămânile următoare va depinde în foarte mare măsură de continuarea respectării acestor măsuri ca să nu ajungem în situația multor țări mult mai bine echipate medical decât noi.

Nu este deloc cazul să credem că a trecut valul, spitalele sunt supuse la încercări grele zilele acestea, chiar dacă cei de-acasă nu percep lucrurile la magnitudinea pe care o resimt cei din interior, cei care încearcă cu toate forțele și mijloacele să rezolve rapid neajunsurile și să-și facă datoria.

Acum putem sărbători în liniște și în suflet Învierea, pentru ca ulterior să ne putem bucura împreună, sărbătorind cum se cuvine.

Vă doresc tuturor un “Paște Luminat și Binecuvântat!”, atât celor care Îl sărbătoresc zilele acestea, cât și celor care Îl sărbătoresc săptămâna viitoare!

Suntem mulți care rămânem pe baricade în aceste zile, rămâneți și voi vigilenți, respectați regulile de distanțare și de igienă, aveți răbdare, ajutați-i pe cei care au nevoie și vom trece împreună cu bine de această pandemie, devenind mult mai conștienți de lucrurile cu adevărat importante.

Vă mulțumesc pentru modul în care reacționați și vă ajutați între voi pe acest grup. Este o comunitate deschisă, în care valorizăm informarea corectă (nu zvonistica și răspândirea panicii), decența, bunul simț, atitudinea constructivă, profesionalismul, implicarea și încrederea de a merge mai departe, depășind neajunsurile.

Continuați să invitați și alți prieteni din lista d-voastră pentru a se alătura acestei comunități și valorilor sale.

Ținem aproape, deși păstrăm distanța! Numai împreună vom reuși!”, este mesajul dr. Virgil Musta.

Comentarii

comentarii