Acasă Actualitate Dr. Virgil Musta: “Tulpina Delta, de 60 de ori mai contagioasă decât...

Dr. Virgil Musta: “Tulpina Delta, de 60 de ori mai contagioasă decât cea englezească. Contaminarea pe plajă nu e foarte intensă, ci în încăperi aglomerate”

2857
DISTRIBUIȚI

Varianta Delta a coronavirusului sau tulpina indiană, cum mai este cunoscută, este de 60 de ori mai contagioasă decât prima tulpină de SARS-CoV-2, apărută în China, la Wuhan, atenţionează medicii.

Pentru români, cel mai periculos este mersul la restaurant, avertizează medicul infecţionist Virgil Musta.

El spune că dacă nu respectăm în continuare măsurile anti-COVID-19, ne vom trezi, în orice moment, cu valul patru al pandemiei.

“Contaminarea pe plajă nu este foarte intensă, ci în încăperi unde este aglomeraţie foarte mare şi nu se respectă regulile.

Tulpina asta este de 60 de ori mai contagioasă decât tulpina engleză care era cu 50% mai contagioasă decât cea iniţială din Wuhan.

Asta înseamnă că se transmite mult mai rapid”, a atras ataneţia, miercuri, dr. Virgil Musta.

Dacă România nu continuă vaccinarea anti-COVID, varianta delta a coronavirusului poate deveni un pericol, a atras atenţia secretarul de stat Raed Arafat, duminică, la Antena 3.

“Dacă nu continuăm vaccinarea anti-COVID, e un pericol varianta delta (tulpina indiană – n.r.).

Nu ar trebui să mai fie niciun motiv ca să apară un val serios la noi”, a spus şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, la emisiunea Punctul de Întâlnire, de la Antena 3.

În plus, autorităţile de la noi ar trebui să mai vaccineze cel puţin cinci milioane de oameni, a apreciat medicul, care este şi secretar de stat în Ministerul de Interne.

Comentarii

comentarii