Acasă Actualitate Dr. Virgil Musta: una dintre măsurile cele mai eficiente este izolarea persoanelor...

Dr. Virgil Musta: una dintre măsurile cele mai eficiente este izolarea persoanelor din grupele de risc de peste 65 -70 de ani

887
DISTRIBUIȚI

Dr. Virgil Musta, din cadrul Spitalului de Boli Infecțioase Timișoara, atrage atenția că e timpul ca fiecare dintre noi să treacă la acțiuni concrete, acum!

”Cred cu tărie că una dintre măsurile cele mai eficiente, dar care trebuie luată chiar în aceste zile, este aceea de a izola cât mai multe persoane din grupele de risc.

Este vorba de bătrânii de peste 65-70 ani, persoane cu boli cronice, cum ar fi diabet zaharat, obezitate, boli cronice de plămâni (astm bronșic, BPCO), boli cronice cardiace ( HTA, cardiopatie ischemică etc), boli cronice de ficat (ciroză hepatică), boli autoimune, neoplazii etc.”, atenționează dr. Musta.

În continuare dr. Musta spune:

Am o mare rugăminte. Haide-ți să ne folosim forța grupului City Doctors – comunitate pentru sanatate la modul concret!

Rog pe fiecare membru al acestui grup să aibă grijă personal, atât de izolarea membrilor familiei care se încadrează în grupele de risc de mai sus (părinți, bunici, unchi, mătușe etc), cât și să identifice personal cel puțin o altă persoană vulnerabilă din afara familiei (bătrâni din vecini etc) de care să se ocupe în aceste zile.

Gândiți-vă că în acest mod, am putea avea într-un timp foarte scurt, cel puțin 70.000 de persoane vulnerabile care sunt izolate, protejate atât ele, cât și noi prin faptul că beneficiem direct și noi de oprirea răspândirii epidemiei.

Bineînțeles că trebuie să respectați în primul rând voi, personal, toate măsurile de protecție necesare, pe care știu că le cunoașteți deja.

Sunt convins că veți întâmpina și reacții de respingere de la anumite persoane pe care veți dori să le ajutați și veți fi refuzați. Vă rog să vă păstrați calmul, să aveți tot timpul o atitudine civilizată și să fiți creativi în a-i convinge să vă accepte ajutorul. În niciun caz nu folosiți amenințări sau alte modalități agresive. Evident că nu putem forța noi pe nimeni, dar cred că putem convinge pe cât mai mulți. Iar asta ne va ajuta fantastic de mult.

Pe lângă aceste acțiuni ale noastre, sunt în discuții cu autoritățile locale, cu biserica și alte instituții sau companii care se vor implica și ele.

Așadar, să nu mai pierdem timpul, că nu avem prea mult la dispoziție. Vă mulțumesc anticipat pentru efortul fiecăruia dintre voi! Ținem aproape, deși păstrăm distanța! Numai împreună vom reuși!”, îndeamnă dr. Virgil Musta.

Comentarii

comentarii