Acasă Actualitate Dr. Voichiţa Lăzureanu: “Managerii spitalelor au fost întotdeauna extrem de competenți ceea...

Dr. Voichiţa Lăzureanu: “Managerii spitalelor au fost întotdeauna extrem de competenți ceea ce nu cred că aş putea să spun despre oamenii din USR”

382
DISTRIBUIȚI

Voichița Lăzureanu, medic infecționist la spitalul Victor Babeş din Timişoara a comentat situaţia dramatică din spitalele din România, care abia fac faţă numărului în continuă creștere de infectări COVID.

Voichița Lăzureanu, medic infecționist la spitalul Victor Babeş din Timişoara, a reacţionat la replica lui Mihai Badea, deputat USR, care a precizat că situaţia din spitale nu se datorează fostului ministru al Sănătăţii Ioana Mihailă, ci faptului că managerii de la anumite spitale “s-au mișcat mai greu şi nu au reuşit să adapteze strategiile la pandemie, unii din ei fiind numiți politic”.

„Sunt total șocată de ceea ce spune deputatul USR pentru că, managerii spitalelor chiar dacă au fost puși de anumite partide politice au fost întotdeauna extrem de competenți ceea ce nu cred că aş putea să spun despre oamenii din USR.

Managerii care au fost puşi în spitalele din Timişoara, fie că au fost puși de PSD sau PNL au făcut tot ce s-a putut omenește şi managerial şi de a duce mai departe această ștachetă foarte înaltă pe care noi ne-am setat-o: să avem materiale de protecţie, să avem chituri în laborator, să avem medicamente şi tot ce a stat în puterea spitalului ca management s-a făcut.

Comunitatea s-a implicat foarte mult. Şi acolo unde nu am avut susținere din partea autorităţilor am avut din partea comunității. Tot ce avem acum la spital este prin eforul oamenilor.

Ce nu avem este de la Ministerul Sănătăţii, nu avem anticorpi monoclonali împotriva SARS-CoV-2  Pacienţii sunt din ce in mai mulţi, spitalele deschise sunt din ce mai multe. Medicii de familie sunt şi ei suprasolicitați de pacienţii non COVID care nu mai pot ajunge la spitale.

DSP sunt sugrumate, UPU-urile sunt sugrumate, noi ca boli infecțioase suntem sugrumați. Secțiile ATI sunt strangulate”, a mai spus Voichița Lăzureanu, medic infecționist la Spitalul Victor Babeş din Timişoara care a subliniat că pe toată durata pandemiei soluţii au fost însă autorităţile au ales să le ignore, conform antena3.ro.

Comentarii

comentarii