Acasă Cultura Draaagonul din Italia ajunge, duminică, în Piața Libertății din Timișoara

Draaagonul din Italia ajunge, duminică, în Piața Libertății din Timișoara

DISTRIBUIȚI

Duminică, 21 mai, debutează a 14-a ediție a Festivalului Euroregional de Teatru din Timişoara – TESZT, organizat de Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely”.

Vor fi prezentate publicului 31 de spectacole indoor și outdoor ale unor companii din 15 țări, într-o ediție care face parte din Programul Oficial Timișoara – Capitală Europeană a Culturii 2023.

Compania Teatro dei Venti din Italia, care a mai fost prezentă și anul trecut la TESZT (cu spectacolul „Moby Dick”), revine în festivalul nostru cu o nouă propunere de spectacol outdoor: „Draaagonul”, în regia lui Stefano Té.

Luni, 22 mai și marți, 23 mai, cu începere de la ora 21:00 vor avea loc cele două reprezentații ale spectacolului, în Piața Libertății. Accesul publicului este liber.

Spectacolul se adresează publicului de toate vârstele și este o adaptare după piesa satirică „Dragonul” de Evgenij Schwartz.

Atmosfera fantastică și infernală a basmului original este reprodusă prin utilizarea tehnicilor teatrului stradal: picioroange, bastoane aprinse, 7 măști uriașe, mașini de suflat foc, un dragon de 5 metri, un cal și alte mici obiecte de decor mobil.

Din distribuție fac parte artiștii Alessio Boni, Laura Bruni, Oxana Casolari, Francesca Figini, Davide Filippi, Beatrice Pizzardo, Antonio Santangelo, Cesare Trebeschi, iar muzica live este compusă și interpretată de Igino Luigi Caselgrandi.

O producție Teatro dei Venti în colaborare cu CERS, realizată cu sprijinul Regiunii Emilia Romagna.

Proiectul a fost implementat datorită parteneriatului cu ATER Fondazione.

Vă reamintim că informațiile despre toate spectacolele și programul complet al festivalului sunt disponibile pe site-ul www.teszt.ro. Toate spectacolele vor fi traduse în română, maghiară și engleză, în funcție de limba spectacolului, iar la finalul fiecărei seri artiștii vor participa la discuții cu publicul.

Biletele au prețul de 30 și 50 de lei. De asemenea, se pot achiziționa (numai de la casa de bilete) abonamente de 200 de lei pentru 5 spectacole, respectiv 400 de lei pentru 10 spectacole la alegere.

Pe durata festivalului Casa de bilete va fi deschisă de la ora 11:00, până la ora începerii ultimului spectacol al zilei.

 

Comentarii

comentarii