Acasă Editorial Dragă ”Fetiță”, unde mai vrei să ajungi cu manipulările?

Dragă ”Fetiță”, unde mai vrei să ajungi cu manipulările?

DISTRIBUIȚI

Se numește Camelia Fetița (fostă Mingason) și este directoarea Casei de Cultură a Municipiului Timișoara. Nu aș fi dorit să o mai pomenesc în vreun text, a manipulat atât de grosolan (de parcă manipularea ar mai putea fi și… non-grosolană) în câteva situații, încât mă întreb ce le-a mai lăsat politicienilor? Ei fiind campionii, în acest caz! Ea a adus în Timișoara acel brad oribil pentru târgul de Crăciun, care a costat imens, doar pentru închiriere. Ea este cea care s-a opus depunerii trupului neînsuflețit a marelui interpret bănățean, Tiberiu Ceia, invocând ”supărarea sindicatelor”. Și altele, și altele…

Recent, într-o postare pe facebook-ul Casei de Cultură a apărut o ” măreață informare”, aceea că într-un lanț cunoscut de magazine din Timișoara, la sfârșit de săptămână, Casa de Cultură va pune la dispoziție câte o pianină, ”pianina de la ora cinci”, pentru delectarea timișorenilor. Care să fie sursa pianinelor? Cine le-ar fi donat? Cum? O investigație rapidă ne-a dat răspunsurile. Ca de obicei, Casa de Cultură, prin faimoasa sa directoare (și echipa sa, desigur) au lăsat să se creadă că această instituție PUBLICĂ (nu privată) ar avea în posesie niște pianine, așa, căzute din cer, pe care, iată, din mărinimie ”culturală europeană” le pune la dispoziția timișorenilor! O minciună cât casa mincinosului! În clipa în care am sesizat beneficiarul programului, ”doamnele culturale” s-au panicat și au sunat proprietarul pianinelor, pe care nu au avut bunul simț să-l numească în postare. Se numește ”încălcarea de drepturi!”. Proprietarul este nimeni altul decât domnul Erwin Bausche și este reprezentatul Asociației Bulgarilor Catolici Bănățeni din Germania. Casa de Cultură a primit spre folosință încă din luna martie trei pianine, pe care a întârziat să le acordeze, iar acum, ”moț” a pus la cale o diversiune ”culturală”.

Așa facem Timișoara bine? Așa am făcut Capitala Culturală Europeană, cu manipulări de doi bani?

După un șir de telefoane, sărmanele ”doamne” au corectat textul, adăugând numele inimosului om, al acestui om de aur, care a făcut, fără să ceară nimic (decât recunoașterea echipei sale, pentru Capitala Europeană a Culturii, pe munca și investiția grupului de bănățeni autentici), cât nu au făcut alții, pe bani foarte mulți.

”Pianinele Bucuriei” (este și numele proiectului) au ajuns la Timișoara, Lugoj, Făget, Jimbolia, Buziaș, Mitropolia Banatului, Liceul Jean Louis Calderon și în alte organizații, prin oameni onești, printr-un proiect Rotary, iar numele Bulgarilor Catolici Bănățeni din Germania este scris cu litere mari, la locuri de cinste.

Cine îndrăznește să fure dreptul de proprietate asupra unui proiect? Cine are tupeul nemărginit că murdărească imaginea Timișoarei, prin manipulări și minciuni?

Casa de Cultură are nevoie de o echipă…. cultă!

Comentarii

comentarii