Acasă Actualitate Dragoş Mîrtea joacă farse destinului

Dragoş Mîrtea joacă farse destinului

245
DISTRIBUIȚI

Accidentat şi cu mari dureri de spate, speranţa tenisului timişorean a ajuns în semifinalele turneului future de la Braşov
Multipulul campion naţional de juniori la tenis, timişoreanul Dragoş Mîrtea, a reuşit un turneu de senzaţie, la sfârşitul săptămânii trecute, la Braşov. Omul care a fost în primii 20 de sportivi ai lumii pe când nu împlinise 18 ani şi-a adus aminte de vremea când îşi umilea adversarii pe terenul de joc. Nerefăcut după o accidentare mai veche, cu dureri mari de spate, Mîrtea s-a oprit doar în semifinala unui important turneu future, disputat la Braşov. Până atunci a dat recital pe teren şi a învins mai mulţi adversari, mult mai bine cotaţi în clasamentul ATP. 

Voinţă dincolo de limite

Dincolo de durerea insuportabilă de spate, tensimanul timişorean a avut de înfruntat şi ghinionul la Braşov. Tragerea la sorţi nu i-a fost deloc favorabilă. În primele două turui ale turneului internaţional de 10.000 de euro, Mîrtea a jucat cu doi conaţionali de calibru. După ce, în primul tur, l-a eliminat pe Ciprian Porumb, timişoreanul a trecut în turul II de un alt valoros tenisman român. Victor Ioniţă, fostul component de Cupa Davis al României a trebuit să se recunoască învins de un jucător care evolua la 50% din potenţial. “Am vrut să joc. De cinci ori au intrat doctorii pe teren şi am fost sfătuit să renunţ. Am mers până când am simţit că nu mai pot sta în picioare de durere”, ne-a declarat Dragoş Mîrtea.

Victorie împotriva sorţii

Timişoreanul şi-a continuat ascensiunea spre imposibil şi în sferturi a dat piept cu canadianul cu origini cehe Vasek Pospisil. Acesta părea să nu-i lase lui Dragoş nici cea mai mică şansă. Canadianul a câştigat primul set cu 6-3 şi a avut mingi de meci în actul secund. Nici măcar Dragoş Mîrtea nu mai credea că poate să revină. Timişoreanul a cerut de 5 ori asistenţă medicală şi cu toate acestea miracolul s-a produs. Dragoş a revenit fantastic. S-a agăţat de fiecare minge şi a câştigat următoarele seturi la loteria mingilor din tie-breack. După aproape trei ore de joc dur, tensimanul din Timişoara a trebuit să joace, sâmbătă, semifinala de la Braşov împotriva unui alt român, orădeanul Andrei Mlendea. Oricine are o limită şi pentru prima oară Dragoş a înţeles că nu are cum să ajungă în finala turneului de la Braşov… Durerile tot mai mari de spate, oboseala, dar şi tenacitatea adversarului au dus la o partidă fără istoric, la finalul căreia sportivul din Timişoara a trebuit să se recunoască înfrânt. Elevul antrenorului Ovidiu Pop este convins că soarta îi va zâmbi curând, accidentările vor înceta şi vremea în care orice partidă începea cu Dragoş ca favorit, clar, nu este prea departe….

Comentarii

comentarii