Acasă Cultura Drawings/Desene, la Timișoara. Grupul Noima aniversează 20 de ani cu o expoziție...

Drawings/Desene, la Timișoara. Grupul Noima aniversează 20 de ani cu o expoziție realizată… pe nevăzute

DISTRIBUIȚI

La 20 de ani de la înfiinţare, Grupul NOIMA (Ciprian Bodea, Cosmin Frunteş, Dan Gherman, Andrei Rosetti și Sorin Scurtulescu) prezintă publicului din Timișoara o altfel de retrospectivă.

Cei cinci pictori ne introduc în laboratorul lor care a produs până acum pictură, fotografie, video, acţionism, performance sau land art. NOIMA prezintă în expoziția găzduită de Galeria Subterana a Casei Artelor (str. Episcop Augustin Pacha nr.8),  desene individuale şi de grup realizate in situ.

Desene văzute, realizate…pe nevăzute, pe întuneric, direct în spaţiul expoziţional. Creații pe care, mai apoi, artiștii le vor scoate la lumină, la propriu, în fața privitorilor.

„Desenul este poate cel mai direct semn, înaintea tuturor reprezentărilor elaborate. Primul semn, punctul, apoi linia, suport sau graniţă care produce forme, armătura culorii. Desenul în sine. Desenul figurativ, abstract, explicativ, liric, geometric, scriere. Dacă toate încep de la Cuvânt, în arta vizuală acestea toate se încep şi se traduc cu ajutorul desenului.

Desenul permite acest tip de lejeritate, de notaţie rapidă sau studiată pe orice suport şi în orice tip de tehnică, cu instrumente care pot lăsa o urmă, un semn. Desenul este o atingere mai apăsată sau mai moale, un punct care prin extindere poate fi infinit.” – spun organizatorii evenimentului

Vernisajul expoziției Grupului NOIMA, intitulată Drawings/Desene, are loc în 14 septembrie 2023, de la ora 18.00. Desenele stau pe simeze până în 15 octombrie. Partener al evenimentului este Direcția Județeană pentru Cultură Timiș.

 

 

Comentarii

comentarii