Acasă Actualitate Drept la replică transmis de preotul Cristian Constantin, paroh al Bisericii din...

Drept la replică transmis de preotul Cristian Constantin, paroh al Bisericii din Mehala

2080
DISTRIBUIȚI

În urma articolului apărut în Ziua de Vest, “COVID secret în bisericile din Timişoara?“, preotul Cristian Constantin, paroh al Bisericii din Mehala, ne-a transmis “un gând”

“Luni după amiaza, am avut primele simtome – durere musculară (uşoară) şi tuse seacă. După masa de prânz am luat legătura cu dna dr. Iulia Popa de la Sp. Militar (o prietenă a familiei mele) care mi-a prescris un tratament şi m-a îndemnat să îmi monitorizez temperatura. DIN ACEST MOMENT EU ŞI CEI AI CASEI NE-AM IZOLAT DE RESTUL.

Cum era firesc l-am sunat Pe IPS Ioan şi pe cei de la Biserică (părinţi slujitori şi colaboratori) cărora le-am spus cum mă simt. Am decis cu părinţii slujitori să ne izolăm până avem un rezultat al testului, deşi ei NU AVEAU SIMPTOME!!!!

Marţi am făcut programare pentru testul covid. Şi eu şi soţia intram zilnic în contact cu oameni – soţia fiind profesoară (slavă Domnului ca sunt în online).

Miercuri, conform programării am făcut testul – EU, SOŢIA, PĂRINŢII SLUJITORI ŞI ANGAJAŢII. Urmare acestuia am devenit oficiali pozitivi COVID – Familia mea, şi încă doi slujitori, ceilalţi sunt NEGATIVI.

Am anunţat pe IPS Ioan, DSP şi de atunci stăm izolaţi.

În toată această perioadă (de marţi până sâmbătă) am nebulizat atmosfera bisericii de două ori cu o firmă specializată, am decis ca la biserică să slujească preoţi de la alte parohii sau de la Catedrală pentru a nu pune în pericol pe nimeni.

Duminică am transmis un cuvânt părintesc credincioşilor cu privire la starea noastră, cuvânt pe care preotul Nicolae de la Tipografilor l-a citit la finele Sf Liturghii.

Cred că informaţiile relatate nu conţin adevărul sau sunt insuficient documentate: NU AM DISCUTAT CU NIMENI REFERITOR LA DIAGNOSTICUL SAU CAUZA DECESULUI PĂRINTELUI RADU (SUNTEM PRIETENI DE FAMILIE ŞI ŞTIU CÂT DE MULTĂ DISCREŢIE ŞI-AU DORIT). NU AM AFIRMAT NICIODATĂ CĂ medicii au “păcălit” cetăţenii, ASTA NU ÎMI APRŢINE ŞI ESTE O CALOMNIE, PE CARE CU AJUTORUL CELUI DE SUS O VOI REZOLVA ALTFEL… (ÎN DUHUL ADEVĂRULUI ŞI AL DREPTĂŢII PE CARE LE SLUJESC).

Nu vreau să vă vorbesc eu despre mine, dar dacă aţi fi întrebat credincioşii de la Mehala, din gura lor aţi fi auzit cuvintele mele, care nu s-au modificat de-a lungul perioadei de pandemie (AVEŢI GRIJĂ, FIŢI RESPONSABILI). CRED CĂ ESTE GRĂITOR CUVANTUL CITIT DUMINICA, CUVÂNT CE-MI APRŢINE, PE CARE ÎL PUN ÎN ATAŞAMENT.

NU VREAU SĂ SCRIU UN DREPT LA REPLICĂ, PENTRU CĂ NU MĂ SIMT VINOVAT CU NIMIC, MAI ALES PENTRU PROASTA COMUNICARE A PRESEI CU MITROPOLIA – SLAVĂ DOMNULUI CĂ NU SUNT RESPONSABIL CU ASTA, DAR CRED CA AR FI DEONTOLOGIC SA INFORMATI CITITORII DIN PRISMA ADEVARULUI PE CARE ÎNCĂ CRED CĂ ÎL SLUJIŢI. NU ŞTIU CUM, NU SUNT ZIARIST, DAR DV ÎN CALITATE DE SLUJITORI AI CUVANTULUI ŞTIŢI MAI BINE.

ÎN FINAL, NU EZITAŢI SA MA SUNATI, SUNT TRANSPARENT IN INFORMATII SI NU DUPLICITAR, DESI PRIN TARG SE SPUN TOT FELUL DE LUCRURI NEADEVARATE. MI-AR FI PLACUT SA FACEM UN REPORTAJ CU MEHALA, O BISERICA CE A FOST ANI DE-A RANDUL CHINUITĂ, DAR CARE CU MILA LUI DUMNEZEU, CU PUŢINA MEA PRICEPERE ŞI A PĂRINŢILOR SLUJITORI CARE NE OSTENIM, DAR MAI ALES CU DRAGOSTEA CREDINCIOŞILOR ÎNCEPE SĂ IASĂ LA LUMINĂ. NU ASTEPT LAUDE, MĂ LAUDĂ DUMNEZEU ÎN FIECARE ZI: COPIII SĂNĂTOŞI, CUMINŢI, CU DRAGOSTE DE CARTE, SOŢIE VREDNICA SI PROFESIONISTA IN TOT CEEA CE FACE.

Cu binecuvântare,

preot Cristian Constantin-paroh Mehala”

Nota redacției:

Mulțumim preotului Constantin, parohul Bisericii din Mehala, pentru transparență și pentru abordarea directă a subiectului. Noi am avut informații din mai multe surse, dar asta nu înseamnă că nu vom trata cu seriozitate ceea ce se numește în ecuația Codului Etic, ”Drept la Replică”. Dacă în această biserică s-au făcut dezinfectările anti Covid 19 și igienizările corespunzătoare, nu putem decât să apreciem și promovăm asta.

Din păcate însă, există un Birou de Presă al Arhiepiscopiei Timișoara, conduse de preotul pensionar – reangajat din bani publici, pe nume Ionel Popescu, vicar, culmea, al Timișoarei, care controlează comunicarea, nu dă presei informațiile pentru a fi transmise publicului ortodox și, mai mult, manipulează. Noi știm că preotul NU are voie să manipuleze (mintă), nu are voie să clevetească și să urască. Ionel Popescu trebuie să-și dea imediat demisia din Uniunea Ziariștilor Profesioniști, o asociație exclusiv a jurnaliștilor, a celor care dovedesc că pe parcursul carierei profesionale și-au câștigat existența din activitatea jurnalistică, din scris sau creat materiale audio – video.

Până și aici, preotul pensionar – reangajat, Ionel Popescu, MANIPULEAZĂ. Vrea bani dintr-o asociație în care nu are ce căuta! Îi cerem DEMISIA!

Redacția ”Ziua de Vest”

Comentarii

comentarii