Acasă Eveniment Drogaţi cu alcool şi Diazepam, loviţi cu ciocanul în cap şi îngropaţi...

Drogaţi cu alcool şi Diazepam, loviţi cu ciocanul în cap şi îngropaţi de vii sau aruncaţi în Canalul Dunăre

761
DISTRIBUIȚI

O grupare cercetată de DIICOT Constanţa făcea contracte de leasing pe baza unor acte false apoi îi ucideau pe cei de care se foloseau
 
Gruparea cercetată de procurorii DIICOT Constanţa pentru crimă, dar şi pentru infracţiuni economice, se folosea de victime pentru a face contracte de leasing pe firme cu acte false, conform cărora acestea erau prospere şi puteau să plătească bunurile.
Gruparea înfiinţa firme pe numele persoanelor racolate, apoi falsifica acte din contabilitate, precum bilanţul contabil şi balanţele, pe care ulterior le prezentau firmelor de leasing din întreaga ţară, pentru a cumpăra bunuri sau a obţine finanţări.
Persoanele racolate, care erau ucise mai apoi, erau de nivel social mediu, dar în general persoane singuratice, „după care nu plângea prea multă lume”, spun surse judiciare. Prejudiciul estimat de anchetatori este aproximativ 2-3 milioane de euro, printre cei prejudiciaţi fiind şi firme mari de leasing din ţară.
Liderul grupării cercetate de DIICOT pentru uciderea a patru persoane, Sergiu Băhăian, fostul patron al Sabina Product, a fost prins vineri noapte, în Capitală, după ce poliţiştii au tras mai multe focuri de armă.
Alături de Băhăian, poliţiştii l-au prins şi pe Eduard Mărculescu, considerat de anchetatori mâna dreaptă a lui Băhăian. Pentru prinderea lor, poliţiştii au tras mai multe focuri de armă, unul în maşina în care se aflau cei doi, după ce aceştia au accidentat un ofiţer de la Crimă Organizată. Ofiţerul a suferit o fractură la mâna stângă.
Prinderea celor doi are loc după ce vineri a avut loc o percheziţie în locuinţa unor constănţeni, Marin şi Petrică Picioc, din comuna  Cerchezu, sat Măgura, în curtea acestora fiind descoperite două cadavre ale unor foşti membrii ai grupării. Trupurile neînsufleţite ale lui Ionel Ulezu şi Petrică Captalan au fost îngropate la o adâncime de aproximativ 2,5 metri, deasupra lor fiind turnat un strat de piatră şi beton.
De asemenea, informaţiile au dus la deshumarea lui Lucian Cernat, îngropat după ce decesul acestuia a fost considerat accident. La data de 11 ianuarie a fost descoperit  cadavrul unei alte victime, Emilian Leonte, ucisă prin aplicarea mai multor lovituri cu ciocanul în cap, cadavrul fiind apoi aruncat în Canalul Dunăre – Marea Neagră.
Cercetările procurorilor au identificat încă un membru al grupării care se află închis în penitenciarul Poarta Alba, un altul, Adrian Grigoraş, a fost ridicat din judeţul Ilfov.
Peste zece persoane sunt cercetate de procurorii DIICOT, după ce mai multe unităţi de combatere a crimei organizate, ofiţeri DGIPI şi SRI au strâns probe care arată că acestea au ucis cel puţin patru oameni pentru a şterge urmele unor afaceri ilegale cu file CEC sau bilete la ordin fără acoperire.
Potrivit unui comunicat al DIICOT, există informaţii care arată că şi alte persoane, foşti membrii ai grupării, ar putea să fi fost ucise de cei zece cercetaţi. În comunicat este subliniat faptul că această grupare era foarte ermetică, astfel că au fost alocate resurse umane şi materiale deosebite pentru monitorizarea celor vizaţi. Gruparea acţiona pe raza localităţilor Constanţa, Ialomiţa şi Bucureşti.
Sursa: NewsIn

Comentarii

comentarii