Acasă Eveniment Drogurile în borcane, printre bagaje, în mașina unui bărbat care venea din...

Drogurile în borcane, printre bagaje, în mașina unui bărbat care venea din Belgia

DISTRIBUIȚI

Un bărbat a fost arestat preventiv pentru 30 de zile sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă la trafic internaţional de droguri de risc şi deţinere de droguri de risc, fără drept, în vederea consumului propriu.

Polițiștii de frontieră din cadrul STPF Arad și polițiștii SCCO Arad, la delegarea și sub coordonarea procurorilor DIICOT – Biroul Teritorial Arad, au descoperit printre obiectele personale ale acestuia trei borcane cu o cantitate totală de 260 grame muguri canabis.

La data de 10.03.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Arad au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a unui inculpat, cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tentativă la trafic internaţional de droguri de risc şi deţinere de droguri de risc, fără drept, în vederea consumului propriu.

Măsura a fost luată după ce, la aceeași dată, acesta a fost prins în flagrant de către polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac I în timp ce încerca să introducă în ţară, venind din direcția Belgia, trei borcane cu o cantitate totală de 260 grame muguri canabis, ascunse într-un bagaj, printre obiectele personale.

Ulterior, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Arad a admis propunerea formulată de către procurorii DIICOT și a dispus arestarea preventivă a inculpatului, pentru o perioadă de 30 de zile.

Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiști din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate  Arad  și ai Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Arad.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și prezumția de nevinovăție.

Comentarii

comentarii