Acasă Actualitate Druckeria se alătură festivităților de deschidere a programului Timișoara 2023 – Capitală...

Druckeria se alătură festivităților de deschidere a programului Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii

DISTRIBUIȚI

Asociația suporterilor Druckeria aduce în atenția publicului un mix interesant de arte vizuale și muzică ce activează subcultura timișoreană.

“Aducem idealurile în care credem și valorile cu care ne identificăm mai aproape de oameni, de comunitate, adresându-ne tinerilor pe limba lor și transmițând mai departe flacăra jertfel pentru libertate”, spun cei de la Druckeria.

Pe 18 februarie 2023 debutează expoziția de fotografie ”Libertate, te iubim! Ori învingem, ori murim!”, ce conține peste 100 cadre realizate de maestrul fotograf Constantin Duma în zilele Revoluției, în perioada decembrie 1989 – martie 1990.

În primele zile ale Revoluției din 1989, Duma a simțit, instinctiv, că e vorba de evenimente care trebuie neapărat imortalizate pentru posteritate.

Acceptând pericolul, pentru că un fotograf risca să fie „luat la ochi” de toate taberele implicate în evenimente, a ieșit în stradă încă din primele zile ale revoltei populare.

A surprins momente tensionate și dramatice, apoi euforia din 20 decembrie 1989, când Timișoara a devenit primul oraș liber de comunism din România. Arhiva conține, însă și imagini dure, cu cei care s-au sacrificat pentru noi, ceilalți. Imagini cu durerea celor care au rămas să-și jelească fiii sau fiicele, părinții, frații sau prietenii secerați în lupta pentru un ideal care trebuie să rămână pur în pofida negurii aduse de necruțătoarea trecere a timpului: libertate!

Concert pe tema Revoluției cu un artist rap de top din România

Druckeria activează subcultura timișoreană și susțin mișcarea rap din oarș aflată în ascensiune constantă.

MC din Timișoara – Dani Tobe (membru al Peluzei Sud Timișoara!) și DOXA – își unesc forțele cu Cedry2k, unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați artiști rap din România pentru un concert memorabil.

Vor avea la platane susținere din partea lui DJ K-Lu, maestru în arta scratchingului și un nume constant pe scenele marilor festivaluri din țara noastră și nu numai.

Concertul are loc pe data de 18 februarie 2023, cu începere de la ora 19.00, în piațeta My Town (Iulius Town Timișoara).

Accesul la eveniment este gratuit, dar donațiile sunt încurajate de cei de la Druckeria, care vor folosi banii pentru susținerea costurilor de organizare a acestui eveniment, dar și pentru dezvoltarea proiectelor viitoare ale asociației.

Comentarii

comentarii