Acasă Actualitate Drum județean reabilitat în Timiș. Călin Dobra: „Un acces mult mai facil...

Drum județean reabilitat în Timiș. Călin Dobra: „Un acces mult mai facil spre orașul Deta al locuitorilor din comunele învecinate”

DISTRIBUIȚI

Reprezentanții Consiliului Județean Timiș au inaugurat astăzi lucrările de asfaltare a Drumului Județean 595C Deta – Opatița – Birda, în lungime de 7,7 kilometri.

Prin această investiție, s-a realizat modernizarea infrastructurii, lățimea părții carosabile fiind  prevăzută la 6,50 m, cu acostamente de 2×0,75 m. În cadrul acestui proiect au mai fost realizate: 32 de de racorduri cu drumurile și străzile laterale, toate accesele necesare la proprietăți, podețe laterale și podețe transversale, dispozitivele de scurgere a apelor (șanțuri noi de pământ și șanțuri betonate). Valoarea totală a lucrărilor de reabilitare a drumului județean 595C Deta – Opatița – Birda, este de 8.564.954,51 lei (fără TVA), fonduri asigurate din bugetul propriu al Consiliului Județean Timiș.

„Este un drum care leagă Deta, Opatița și Birda. Un drum de 7,7 kilometri, în valoare de 8,5 milioane lei fără TVA, un drum realizat din bugetul Consiliului Județean Timiș. Asigurăm condiții de trafic bine puse la punct pentru cei care circulă în această zonă, un acces mult mai facil spre orașul Deta al locuitorilor din comunele învecinate”, a spus Călin Dobra, președintele Consiliului Județean Timiș.

Obiectivul de investiții se găsește pe traseul drumului județean DJ 595C, care asigură legătura DN 59 (Deta) cu localitățile Opatița – Birda (DN 588). Drumul DJ 595C face parte din rețeaua de drumuri județene a Județului Timiș și este în administrarea Consiliului Județean Timiș.

 

Comentarii

comentarii