Acasă Administraţie Drum modernizat cu mai mult de o lună înainte de termen, cu...

Drum modernizat cu mai mult de o lună înainte de termen, cu fonduri din bugetul Consiliului Județean Timiș – Foto

852
DISTRIBUIȚI

Drumul care face legătura între Hitiaș și Bacova a fost modernizat. Înainte de termen și cu bani din bugetul Consiliului Județean Timiș.

Deși lucrarea putea fi realizată în opt luni, modernizarea drumului a fost finalizată în șase luni și 24 de zile.

Este vorba despre drumul județean 592 D, cel care face legătura între Hitiaș și Bacova, cu o lungime de 8,458 kilometri, unde lucrările au costat 8.697.359,10 lei, inclusiv TVA, bani din bugetul Consiliului Județean Timiș.

Au fost realizate lucrări în ceea ce privește elementele geometrice ale profilului transversal, au fost reprofilate șanțurile de pământ existente și s-a asigurat continuitatea acestora prin intermediul podețelor existente și proiectate, s-au montat parapeți de protecție, au fost amenajate intersecțiile cu drumurile laterale și accesele la proprietăți, au fost executate lucrări de siguranță a circulației rutiere. Prin modernizarea drumului județean s-a realizat o parte carosabilă supralărgită, necesară din cauza lăţimii insuficiente a structurii rutiere care exista. În paralel cu îmbunătăţirea suprafeţei de rulare s-a corectat traseul drumului existent, care în prezent corespunde standardelor specifice pentru o viteză de proiectare de 90 km/oră în afara localităţilor şi 50 km/oră în localităţi.

Banii din bugetul CJ Timiș pentru modernizarea acestui drum ar putea fi recuperați, consilierii județeni înaintând un proiect pentru a accesa fonduri europene, lucru posibil chiar dacă lucrările au fost finalizate.

 

Comentarii

comentarii