Acasă Cultura “…drum spre Bibliotecă”

“…drum spre Bibliotecă”

DISTRIBUIȚI

Centrul Cultural German din Timişoara ne invită, săptămâna aceasta, în perioada 6 – 10 aprilie, la cea de-a doua ediţie “…drum spre Bibliotecă”. Iniţiatorul şi coordonatorul proiectului, Cristina Delia Florescu, ne informează că ”…drum spre Bibliotecă” urmăreşte să adune artişti plastici, scriitori şi debutanţi, muzicieni, elevi, studenţi şi profesori pe drumul exprimării artistice, astfel biblioteca va fi exprimată prin artă, prin evidenţierea felului în care oamenii văd  cartea şi relaţia carte – sentiment, impuls, reacţie.
Întins pe parcursul unei săptămâni, la Centrul Cultural German din Timişoara, Librăria Cărtureşti, Librăria Cartea de nisip, Colegiul Naţional Constantin Diaconovici Loga, Universitatea Tibiscus, Liceul Teoretic Nikolaus Lenau, One Move – Climbing Gym şi Biblioteca Britanică din Timişoara, proiectul debutează luni, 6 aprilie, la ora 18,30, la Centrul Cultural German Timişoara (Str. Augustin Pacha, nr. 2) cu o serie de prezenzări şi expoziţii, după cum urmează: prezentarea cărţii adresată copiilor “Es war einmal ein Stein”, a scriitoarei germane de origine română Ines Reeb Gische, urmată de un film de scurt-metraj – “Biblioteca mea” – realizat cu ajutorul elevilor Colegiului Naţional Constantin Diaconovici Loga; un moment muzical susţinut la chitară de Alin Albulescu; un versnisaj de grafică „…drum spre Bibliotecă “, realizat de Ciobotin Bojiţa, a cărei prezentare o va face Suzana Fântânariu; expoziţia “Copertă de carte”, realizată de elevii Liceului de Arte Plastice, sub îndrumarea doamnei directoare Eugenia Drăgoi-Banciu; prezentarea romanului “Ascunşi în văzul lumii”, realizat de elevii mai multor licee din Timişoara; prezentarea vernisajului de fotografie numit “Faţă în faţă cu o carte” şi expoziţia “Forma Literelor”, realizată de către elevii Colegiului Naţional Constantin Diaconovici Loga şi de către copii înscrişi la cercul de pictură al Palatului Copiilor din Timişoara.
Mâine, la Liceul Teoretic Nikolaus Lenau, de la ora 11, va avea loc o masă rotundă, la care elevii liceului vor putea sta faţă în faţă cu Ines Reeb Gische, autoarea cărţii „Es war einmal ein Stein”, iar, de la ora 14, la Centrul Cultural German, doritorii vor putea participa la un atelier de creaţie literară, coordonat de Raluca Lungu. Tot mâine, la Librăria Cartea de Nisip, str. 9 Mai, nr. 3, la ora 16,30, vor avea loc vernisajul expoziţiei de fotografie „Faţă în faţă cu o carte”, a Stelei Plămadă, şi prezentarea fragmentelor din romanul „Ascunşi în văzul lumii”, scris de elevii mai multor licee din Timişoara, urmate de o relocare la Centrul Cultural German, unde se va putea asista la prezentarea unui volum scris de debutanţi, „Cuvinte care mişcă” şi la un moment muzical oferit de elevii Colegiului Naţional de Artă Ion Vidu.
Pentru mai multe detalii despre evenimentele ce vor urma în timpul săptămânii, se poate accesa site-ul Centrului Cultural German: http://www.kulturzentrum-temeswar.ro/.

Comentarii

comentarii