Acasă Administraţie ”Drumul” către Viena și Amsterdam al vaporașelor plecate din Timișoara – la...

”Drumul” către Viena și Amsterdam al vaporașelor plecate din Timișoara – la un pas de finalizare

1771
DISTRIBUIȚI

Administrația Bazinală de Apă Banat (ABA Banat) Timișoara atenţionează că odată cu finalizarea lucrărilor de reparații la barajul stăvilar de la nodul hidrotehnic Sânmihaiu Român și readucerea scurgerii apelor pe cursul canalului Bega au fost “puse la uscat” incinta canalului amonte de ecluză, sasul ecluzei și canalul aval de ecluză, prin realizarea batardourilor (din pământ) amonte și aval.

Sorina Neaga, purtător de cuvânt ABAB, a explicat că acest sector, fiind pregătit pentru lucrările necesare reabilitării, a fost abordat în forță de către constructori, fiind finalizate lucrările de decolmatare a ecluzei și dezafectare a pragului deversor din beton. Totodată au fost „atacate” și lucrările de reabilitare și de consolidare a celor două maluri.

Până la sfârșitul anului 2020, se estimează că lucrările cu caracter structural pe malul stâng al ecluzei se vor finaliza, urmând ca cele de pe malul drept să se realizeze în procent de 50%.

Vă reamintim că proiectul de reparare a ecluzei prevede și  reabilitarea echipamentului  hidromecanic, la ora actuală fiind asigurat în proporțíe de 80%.

Lucrările de punere în siguranță a nodului hidrotehnic Sânmihaiu Român înseamnă reabilitarea barajului stăvilar și a ecluzei și face parte din proiectul transfrontalier cu finanțare IPA România-Serbia Repararea infrastructurii de navigație a canalului Bega, în care partea română beneficiază de o finanțare de aproape 7 milioane de euro (fără TVA). 

Amintim că, odată cu finalizarea lucrărilor la nodul hidrotehnic Sânmihaiu Român, drumul către Viena și Amsterdam al vaporașelor plecate din Timișoara este liber,

Comentarii

comentarii