Acasă Actualitate Drumul dintre Șag și Sânmihaiu Român va fi modernizat de CJ Timiș....

Drumul dintre Șag și Sânmihaiu Român va fi modernizat de CJ Timiș. Nicolae Trifan, consilier local Sânmihaiu Român: ”Drumul e foarte important pentru noi!”

DISTRIBUIȚI

Veste mare pentru timișeni: drumul dintre comuna Șag și Sânmihaiu Român va fi modernizat de Consiliul Județean Timiș. Acest tronson se află pe lista proiectelor care primesc finanțare prin Programul Național de Investiții Anghel Saligny, suma alocată fiind de peste 15,5 milioane de lei.

Autorizația de construire a fost emisă, ținând cont că este deja semnat contractul pentru proiectare și execuție, lucrările ar putea începe nu peste mult timp.

“Vom îmbunătăți condițiile de circulație și siguranța participanților la trafic, ne propunem să scurtăm timpii de parcurs între Sânmihaiu Român și Șag, tronsonul urmând să facă parte din Centura alternativă a Timișoarei”, este mesajul CJT.

Nicolae Trifan, consilier local PNL în Sânmihaiu Român, a explicat că drumul comunal a fost transferat la Consiliul Județean Timiș, în cealaltă legislatură, dar foștii reprezentanți ai CJT nu au reușit să îl asfalteze, dar de când a venit Alin Nica, s-au luat toate măsurile pentru ca să îl modernizeze.

De ce este importantă această arteră rutieră pentru Sânmihaiu Român?

”Acest drum pentru localitatea este foarte important, fiindcă este o minicentură și facilitează transportul rutier.

Acum toate mașinile care vin din partea Jimbolia aglomerează foarte mult localitatea și atunci pe acest drum se va decongestiona circulația.

În plus, avem și multe proprietăți de terenuri agricole acolo care vor căpăta o valoare mai mare. Problema este că lipsește o zona industrială în Utvin.

Avem nevoie de o zonă industrială, fiindcă în acest moment localitate nu are asemenea obiectiv foarte important pentru dezvoltarea economică. O dată cu modernizarea drumului putem să dezvoltăm o zonă industrială acolo.

De aceea această arteră rutieră care va lega Sânmihaiu Român de comuna Șag este de mare valoare pentru noi, mai ales că acolo se va putea dezvolta această zonă industrială”, ne-a declarat Nicolae Trifan.

În anul 2018, Consiliul Local Sânmihaiu Român a predat drumul către Consiliul Județean Timiș.

În 2020, în plină campanie electorală, foștii reprezentanți ai CJT se lăudau pe facebook cu demararea procedurii pentru proiect, dar nu au mai făcut nimic. Tot în anul 2020, noul președintele al Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, preia proiectul iar în anul 2023 obține finanțare prin programul Anghel Saligny.

În anul 2022, s-a aprobat documentația pentru tronsonul de drum Sânmihaiu Roman – Șag. Licitația pentru execuția drumului județean Sânmihaiu Roman are loc în anul 2023.

Acum în anul 2024, vor începe lucrările pe tronsonul de drum Sânmihaiu Român – Șag.

Comentarii

comentarii