Acasă Administraţie Drumul județean Timișoara – Moșnița va fi gata până la 15 octombrie

Drumul județean Timișoara – Moșnița va fi gata până la 15 octombrie

461
DISTRIBUIȚI

Șantierul de extindere la patru benzi a drumului județean Timișoara – Moșnița va fi finalizat până pe data de 15 octombrie, anunță proprietarul șoselei, Consiliul Județean Timiș. Acesta este noul termen limită stabilit pentru constructor. Un termen limită pentru închiderea lucrărilor, cu mici precizări…

Șantierul de extindere la patru benzi a DJ 592 Timișoara – Moșnița Nouă a ajuns la ultima lucrare majoră.  În următoarea lună, până pe 1 octombrie, se va interveni la unul dintre podețe, pe benzile de interior, mai spun reprezentanții instituției.

”În acest context, instituția atenționează conducătorii auto că restricțiile din zonă ar putea genera dificultăți în trafic, circulația desfășurându-se doar pe benzile exterioare. De asemenea, participanții la trafic sunt rugați să acorde o atenție sporită semnalizării și să respecte restricțiile impuse, ne anunță CJ Timiș.

Diversele actualizări care au trebuit aduse proiectului tehnic, simultan cu desfășurarea lucrărilor, au întârziat planurile proprietarului drumului de a închide șantierul în această vară. Aici, CJT amintește de racordarea cu străzi apărute în plus, după realizarea proiectului tehnic, corelarea cu noile lucrări efectuate de Primăria Timișoara în zona racordului cu drumul județean, necesitatea relocării utilităților E-distribuție Banat sau ridicarea la cotă a unor cămine de vizitare pentru diverse utilități descoperite în timpul execuției.

”Termenul de finalizare a investiției este acum 15 octombrie. Trebuie menționat că în primele două săptămâni ale lui octombrie este programată doar realizarea de marcaje rutiere și alte finisaje specifice.”, mai spun cei de la CJT.

Dar, chiar cu un drum nou, avertizează proprietarul că mai sunt lucrări care nu intră în atribuțiunile sale. Și că face presiuni ca problema să fie rezolvată.

”Consiliul Județean atrage atenția asupra unei potențiale situații problematice pe traseul drumului extins la patru benzi, mai exact, lipsa sensului giratoriu la intersecția șoselei cu viitoarea centură de sud a Timișoarei. Realizarea acestuia se află în sarcina constructorului care se ocupă de varianta de ocolire a municipiului. Consiliul Județean a transmis o informare către acesta, pentru a urgenta amenajarea intersecției, altfel, traficul riscă să fie îngreunat, pe două benzi, pe suprafața viitorului sens giratoriu, chiar și după ce Consiliul Județean își va finaliza investiția. De menționat este că în intersecția respectivă, pe traseul Centurii, se va construi și un pasaj peste DJ 592 și sensul giratoriu în cauză, cu bretele de acces, însă doar eventuala lipsă a girației poate crea dificultăți în traficul de pe drumul județean”, mai aflăm de la CJ Timiș.

Comentarii

comentarii