Acasă Actualitate Drumul spre Capitala Culturală Europeană trece pe aici!

Drumul spre Capitala Culturală Europeană trece pe aici!

DISTRIBUIȚI

Imaginea pe care o supun unei mici analize este recentă (o zi de la scrierea textului), și este poarta (ușa) de intrare într-un mic magazin din Piața Unirii (Strada Vasile Alecsandri). Dezastrul indiferenței patronului, a angajaților, dar și a consumatorilor acestui mic spațiu se vede cu ochiul liber (o expresie cam simplă pentru gravitatea situației), dar pe mine mă intrigă altceva. Ce? Indiferența Primăriei Timișoara, a oamenilor din subordinea domnului Nicolae Robu, a angajatelor și angajaților din pepiniera PNL, care nici măcar nu știu vreuna din regulile urbanismului modern, habar nu au care este rolul inspectorilor dintr-o primărie, că altfel, desigur, i-ar mai pune la treabă.

Ce fac fufele de prin primărie? Se plimbă pe coridoare cu decolteul până la buric, (pe acela o să și-l arate la vară, pe căldura mare), își plimbă tocurile cui pe scările instituției publice, deși există departamente de control: comercial, mediu, autorizări, dar nimeni, absolut nimeni din cei 70 de angajați recent nu trece prin Piața Unirii și nu vede? Ba, trece, dar spre barurile insalubre, din care nici acum nu a ieșit mirosul de fum (de acum doi ani), și ele, despuiate destul, cu un aspect nedemn de Timișoara!

Acest magazin trebuie urgent amendat, iar dacă mizeria rămâne în pragul casei, i se poate ridica autorizația de funcționare!

Lenea, ignoranța, murdăria, toate încep să sugereze scene insalubre din Orientul Mijlociu, în care se mănâncă pe stradă cu mâinile mânjite de praf, în care curățenia este o temă străină filosofiei locale.

Timișoara murdară? Nuuuuu… Ni se pare, suntem orbiți de visuri!

Comentarii

comentarii