Acasă Actualitate Drumul Timişoara – Dumbrăviţa – Maşloc – pe ultima sută de metri

Drumul Timişoara – Dumbrăviţa – Maşloc – pe ultima sută de metri

376
DISTRIBUIȚI

Se mai face racordul în ceea ce priveşte intersecţia cu centura şi se realizează marcajele
Drumul Timişoara – Dumbrăviţa – Maşloc se reabilitează de mult timp şi a avut multe termene la care trebuia finalizat. Se circulă pe drum, dar încă mai sunt unele lucruri de făcut, pentru a considera acest tronson de drum finalizat şi pentru a se face recepţia finală. În ultimul timp s-a lucrat mai mult la tronsonul Timişoara-Dumbrăviţa (care face parte tot din Timişoara-Maşloc). Pe drumul dinspre Dumbrăviţa sunt şi două sensuri giratorii, dintre care unul face legătura cu ceea ce va fi centura de ocolire a Timişoarei (termenul de finalizare a centurii de ocolire a Timişoarei – a unei părţi din ea – este 1 decembrie, minus un pasaj).

Trafic spre “dormitoarele Timişoarei”
De-a lungul timpului, drumul Timişoara-Dumbrăviţa-Maşloc s-a lovit de tot felul de probleme, de la temperaturi scăzute în timpul iernii, care nu au permis lucrul până la anumiţi stâlpi ce stăteau în mijlocul drumului şi trebuiau mutaţi de primărie. Toate s-au rezolvat, dar drumul nu e încă gata, pentru a i se tăia panglica, nici în ziua de azi. Mai sunt câteva zile până să se poată spune că drumul e ca scos din cutie… Iniţial, atunci când lucrările au început, drumul se spunea că va fi finalizat în luna noiembrie a anului ce a trecut. Nu a fost să fie aşa şi iată-ne în luna august a anului 2009… Garanţia drumului Timişoara – Maşloc este de cinci ani. Acum şi portanţa drumului este mai mare, deoarece se aşteaptă înteţirea traficului. Mai ales că ieşirea din Timişoara spre Dumbrăviţa este una destul de des utilizată. Mulţi timişoreni şi-au construit case în Dumbrăviţa. Este o zonă mai liniştită şi este cunoscută deja ca unul dintre “dormitoarele Timişoarei”. Oamenii pleacă în zorii zilei, în număr mare şi revin seara acasă. Iar acest drum trebuie să fie unul fluent, pentru a nu se produce înghesuială la intrarea în oraş. Sunt cunoscute cazuri unde, din anumite cauze, sunt cozi la intrarea în oraşul de pe Bega.

Marcaje…
Acum, însă, drumul ce duce spre Dumbrăviţa e pe terminate… “Zilele acestea se face racordul cu intersecţia centurii. Cred că săptămâna viitoare e gata. Se vor face şi marcajele, am dispus să se termine până în data de 15”, spune vicepreşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Adam Crăciunescu. Acesta nu este, însă, singurul drum aflat în lucru sau care ar trebui reabilitat. Acest tronson, de bine – de rău, se face, dar sunt altele care stau de ani de zile şi îşi aşteaptă finalizarea. Exemplele sunt grăitoare: centura Timişoarei şi drumul Timişoara-Lugoj pe care prim-ministrul Emil Boc a spus că le vom vedea finalizate de Ziua Naţională a României. Şi mai sunt şi alte drumuri, de toate categoriile, unde te simţi cu maşina de parcă ai înfrunta valurile pe mare şi ai ocoli… găurile negre. Timişorenii şi timişenii s-au cam săturat de drumuri proaste şi vor să meargă pe drumuri bune… aşa cum au văzut la vecinii de peste graniţă…

Comentarii

comentarii