Acasă Actualitate Drumurile arădene – blocate de zăpadă și interese

Drumurile arădene – blocate de zăpadă și interese

401
DISTRIBUIȚI

În timp ce autoritățile județene spun că în județul Arad nu există drumuri blocate, opoziția susține contrariul, arătând cu degetul spre celebra firmă Palcu Impex SRL care efectuează deszăpezirile pe cât mai multe tronsoane de drum din județ.
Ultilajele au intervenit toată noaptea pe raza întregului judeţ. Cele mai mari probleme au fost pe drumul judeţean Dorobanţi-Iratoş. Intervenţia pe parcusul nopţii a fost grea pentru că la 10 minute de la curăţarea şoselei, viscolul aducea zăpada înapoi pe drum. În unele zone, zăpada de pe carosabil a fost şi de peste 1,5 metri. La orele dimineţii, doar pe două drumuri judeţene se circula cu dificultate. Este vorba despre drumurile Căpruţa-Dâmboviţa şi Măderat-Agrişul Mare. Joi la prânz, în judeţul Arad nu există localităţi izolate. Totuși, miercuri, pe 8 drumuri judeţene s-au înregistrat blocaje. „Facem tot posibilul pentru a ţine drumurile deschise şi pentru a evita blocajele. De când s-a anunţat codul galben am acţionat  preventiv şi am intervenit prompt în fiecare porţiune unde se circula cu dificultate. Pot spune că, până acum, Aradul nu a avut de suferit decât temporar în urma ninsorilor şi a viscolului”, a declarat Cristian Drăgan, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean.
În acest timp, președintele PSD Arad, Dorel Căprar, l-a contrazis pe vicepreședintele Consiliului Județean Arad, Cristian Drăgan. „În zona Bata-Birchiș autobuzele nu au circulat și profesorii nu au ajuns la școală. Drumul de la Bulci este închis. Vina o are Consiliul Județean și Palcu Impex, renumita firmă care a câștigat licitațiile de deszăpezire. Și drumul Arad-Zădăreni, care a fost blocat mai multe ore, tot de Palcu Impex ar fi trebuit să fie deszăpezit”, a declarat Dorel Căprar. În urmă cu câteva luni, PSD Arad a susținut că reprezentantul firmei Palcu Impex ar fi un apropiat al primarului Gheorghe Falcă, deși a câștigat licitațiile de deszăpezire organizate de Consiliul Județean Arad.

Comentarii

comentarii