Acasă Actualitate DSP Timiș a dat amenzi de 90.000 mii lei centrelor de bătrâni...

DSP Timiș a dat amenzi de 90.000 mii lei centrelor de bătrâni și a închis o cantină

DISTRIBUIȚI

Inspectorii Serviciului Control în Sănătate Publică din cadrul Direcției de Sănătate Publică a județului Timiș au desfășurat o acțiune tematică de inspecție, în octombrie, privind verificarea respectării conformității centrelor rezidențiale pentru copii/tineri cu deficiențe neuropsihiatrice și centrelor rezidențiale de îngrijire și asistență a persoanelor vârstnice. 

Cu acestă ocazie au fost efectuate 12 controale, din care 7 acțiuni în centrele pentru copii și 5 acțiuni în centrele pentru persoane vârstnice.
 În centrele rezidențiale pentru copii/tineri cu deficiențe neuropsihiatrice, nu s-au constatat abateri de la normele igienico-sanitare. La centrele pentru persoane vârstnice, acțiunea tematică s-a soldat cu aplicarea unui număr de 5 sancțiuni contravenționale, constând în 4 amenzi în valoare totală de 90.000 mii lei, un avertisment, precum și o suspendare temporară a activității blocului alimentar din cadrul unui centru rezidențial pentru vărstinici, până la remedierea deficiențelor. Totodată au fost emise și recomandări cu termene de recontrol.

Comentarii

comentarii