Acasă Actualitate DSP Timiș a dat o amendă de 10.000 pentru nerespectarea măsurilor impuse...

DSP Timiș a dat o amendă de 10.000 pentru nerespectarea măsurilor impuse în situațiile epidemiologice

631
DISTRIBUIȚI

DSP Timiș a informat luni, 13 aprilie, că instituţia coordonează anchete epidemiologice în spitalele din Timișoara unde s-au confirmat cazuri de angajați din rândul personalului medical cu infecții specifice noului coronavirus SARS-CoV-2. S-a aplicat o sancţiune contravențională în valoare de 10.000 lei.

Din cele 24 de cadre medicale confirmate pozitiv, au fost externate 6 persoane vindecate și se mai află internate pentru tratament 18 cadre medicale. În urma retestării, s-a constatat că pentru 9 dintre nou-născuți rezultatele sunt negative, iar nou-născutul pozitiv se află internat la Clinica Bega.

Direcția de Sănătate Publică a Județului Timiș a inițiat noi acțiuni pe plan local și a implementat măsuri de prevenire a răspândirii infecției cu noul coronavirus SARS-CoV-2.

 În unitățile sanitare unde personalul medical a fost confirmat pozitiv pentru infecțiile cu noul coronavirus SARS-CoV-2, DSPJ Timiș a desfășurat anchete epidemiologice și a dispus măsuri în consecință.

 La nivelul judeţului Timiş, din cele 24 de cadre medicale confirmate pozitiv, au fost externate 6 persoane vindecate și se mai află internate pentru tratament 18 cadre medicale. În același timp, au fost identificate contactele directe ai acestor persoane și a fost dispusă măsura izolării la domiciliu, urmând sa fie testate  persoanele simptomatice, acolo unde este cazul.

 Referitor la cei 10 nou-născuţi depistaţi pozitiv pentru infecția cu noul coronavirus SARS-CoV-2, la Maternitatea Odobescu din Timișoara, în urma retestării s-a constatat că 9 dintre aceştia sunt negativi iar nou-născutul pozitiv se află internat la Clinica Bega, desemnată pentru tratamentul acestor cazuri, împreună cu mama (depistată, la rândul ei, pozitivă).

”În urma controalelor efectuate de către inspectorii Serviciului Control în Sănătate Publică la nivelul unităților sanitare cu paturi, s-a constatat nerespectarea măsurilor impuse în situații epidemiologice deosebite, în unele cazuri, motiv pentru care s-a aplicat o sancţiune contravențională în valoare de 10.000 lei, în conformitate cu prevederile legale in vigoare. În același sens, se continuă și azi verificările la Spitalul Municipal, unde, o echipă de inspectori  din cadrul Serviciului Control în Sănătate Publică efectuează controlul specific, pentru a supraveghea respectarea măsurilor impuse”, a informat DSP Timiș, luni 13 aprilie.

Comentarii

comentarii