Acasă Actualitate DSP Timiș a făcut controale în lanțurile comerciale. Până acum, s-au dat...

DSP Timiș a făcut controale în lanțurile comerciale. Până acum, s-au dat doar recomandări

462
DISTRIBUIȚI
supermarket-main1

Luni și marți, DSP Timiș a verificat condițiile igienico-sanitare din marile lanțuri comerciale din Timișoara și județ.Au fost evaluate și monitorizate procedurile adoptate de operatorii comerciali de retail, fiind pus accentul pe implementarea măsurilor de prevenire a răspândirii infecției cu SARS CoV-2, prevăzute în ordonanțele militare aferente prezentei stări de urgență.

„Până acum, nu s-a impus aplicarea unor măsuri de sancționare. În schimb, s-au transmis recomandări și precizări punctuale pentru intensificarea măsurilor de prevenție, în vederea asigurării distanțării între clienți și între clienți și lucrătorii comerciali, dar și pentru garantarea calității produselor alimentare”, transmit reprezentanții DSP Timiș.

În cadrul inspecțiilor, au fost implicați și specialiști ai ITM Timiș, fiind verificată și respectarea drepturilor de muncă ale angajaților din aceste centre, în special condițiile de menținere a sănătății.

DSP Timiș, în contextul Sărbătorilor Pascale, solicită public vizitatorilor spațiilor comerciale de retail să respecte toate măsurile de precauție instituite în magazinele pe care le vizitează. Operatorilor, instituția le transmite un mesaj prin care subliniază importanța menținerii stării de vigilență permanentă în magazine, dar și a aplicării procedurilor de prevenție împotriva riscurilor de propagare a infecțiilor, fără nicio excepție.

Comentarii

comentarii