Acasă Actualitate DSP Timiș a găsit nereguli la Spitalul Municipal Timișoara și va verifica...

DSP Timiș a găsit nereguli la Spitalul Municipal Timișoara și va verifica zilnic dacă recomandările vor fi puse în aplicare

DISTRIBUIȚI

Direcția de Sănătate Publică Timiș a efectuat o anchetă epidemiologică la Spitalul Clinic Municipal de Urgență Timișoara după ce mai multe cadre medicale, paciente și nou-născuți, ai fost confirmați pozitiv cu coronavirus.

DSP și a emis recomandări menite să prevină răspândirea infecției, găsind probleme și în celelalte secții ale unității medicale.

Astfel, în urma controlului, s-a impus reorganizarea fluxului la Spitalul Municipal Timișoara, stabilirea standardului de echipament pentru fiecare zonă, obligatoriu pentru întreg personalul și pe întregul parcurs al programului de activitate, restrângerea internărilor, cu centralizarea zilnică, nominală, a tuturor cazurilor acceptate de către managerul spitalului, alături de natura specifică a cazurilor medicale și reorganizarea modului de lucru și identificarea unitară, în întreaga arhitectură a rețelei de spitale publice din județul Timiș, a disponibilităților de internare a gravidelor, spitale care dispun de secții de Obstetrică-Ginecologie.

DSP Timiș mai susține că pentru a elimina orice risc, s-a pus în discuție testarea persoanelor care se adresează unităților sanitare, cu accent asupra gravidelor. În cazul urgențelor (gravide în travaliu), având în vedere că timpul foarte scurt de intervenție nu ar permite efectuarea unei testări, nici anamneza riguroasă și examenul obiectiv, acestea pot să fie direcționate către un spital care tratează infecțiile cu noul coronavirus SARS-CoV-2 sau chiar să rămână internate în instituția medicală de primă adresare.

DSP cere: efectuarea triajului epidemiologic a personalului medico-sanitar la intrarea în tură; purtarea corectă a echipamentelor de protecție; respectarea protocolului de spălare a mâinilor; respectarea procedurilor de spălare și dezinfecție (curentă și terminală); respectarea circuitelor funcționale pentru personal medical, pacienți, lenjerie, alimente și deșeuri; respectarea protocolului privind îndepărtarea și neutralizarea-distrugerea deșeurilor infecțioase; instruirea personalului medico-sanitar cu privire la metodologia de supraveghere a sindromului respirator acut cu noul coronavirus (COVID 19) actualizată.

Modul de respectare a recomandărilor va fi verificat zilnic de către inspectorii Serviciului Control în Sănătate Publică.

Comentarii

comentarii