Acasă Actualitate DSP Timiș a trimis o adresă managerilor de spital pentru a lua...

DSP Timiș a trimis o adresă managerilor de spital pentru a lua măsuri de precauție anti-COVID19

DISTRIBUIȚI

Situația epidemiologică actuală se agravează, în contextul creșterii numărului de cazuri de îmbolnăvire cu COVID19. În vederea preîntâmpinării apariției unor evenimente deosebite Direcția de Sănătate Publică Timiș a trimis o adresă, sâmbătă, managerilor de spital pentru a lua mai multe măsuri de precauție anti-COVID19 (SARS-COV2)
DSP Timiș recomandă limitare programului de vizită a aparținătorilor pacienților internați în secțiile cu risc, realizarea triajului epidemiologic zilnic pentru personajul medico-sanitar și auxiliar cu decizia de izolare voluntară la domiciliul a celor depistați cu simptomatologie respiratorie sau efectuarea de activități ce nu implică interacțiunea cu pacienții.

De asemenea, DSP Timiș mai recomandă purtarea echipamentului de protecție adecvat, respectiv măști, mănuși, halate atât de către vizitatori, cât și de către personalul medical și de alte persoane care intră în contact cu pacienții.
Managerii trebuie să asigurare stocurile de antivirale în special de către spitalele care internează cazuri de infecție respiratorii acute și recomandă vaccinării antigripală anti-COVID19 a personalului medico-sanitar și auxiliar nevaccinat.

Managerii trebuie să asigure sau să refacă după caz stocurile de echipamente de protecție și utilizarea corespunzătoare  a acestora de către personajul medico-sanitar, precum și a stocurilor de antiseptice și dezinfectante pentru igiena mâinilor și a suprafețelor.

DSP mai recomandă respectarea protocoalelor de management al cazurilor de gripă și COVID19 al contactelor și focarelor de îmbolnăvire și stabilirea de către fiecare spital a unui plan de măsuri intern în vederea limitării transmiterii infecției COVID19 sau a gripelor și apariție de focare.

 

Comentarii

comentarii