Acasă Actualitate DSP Timiș demarează inspecții la centrele de carantinare și acolo unde se...

DSP Timiș demarează inspecții la centrele de carantinare și acolo unde se desfășoară activități extrașcolare

567
DISTRIBUIȚI

DSP Timiș a dispus demararea unor controale pe domenii, inclusiv acolo unde funcţionează şi anumite unități în care se desfășoară activități didactice extrașcolare.

Așa cum impun hotărârile Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, Direcția de Sănătate Publică Timiș atenționează că este interzisă activitatea, inclusiv în unitățile în care se desfășoară activități extrașcolare, până în 22 martie.

Hotărârile Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă privind aprobarea unor măsuri suplimentare de combatere a noului coronavirus  menţionează clar: „Suspendarea cursurilor din toate unităţile de învăţământ preuniversitar,  începând cu data de 11 martie 2020 până în data de 22 martie 2020, cu posibilitatea prelungirii, în funcţie de situaţie“.

”Facem apel către opinia publică, în cazul în care cineva dispune informaţii cu privire la nerespectarea regulilor de către aceste unităţi, să sesizeze DSP Timiș, la următoarele date de contact:

Adresă poștală:  Strada Lenau, nr.10, Timișoara, jud.Timiș Telefon:  Tel.: 0256/494.680, 0256/494.682  Fax:  0256-494667 E-mail: dspj.timis@dsptimis.ro  secretariat@dsptimis.ro”, este mesajul DSP Timiș.

De asemenea, DSP Timiș împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ”Banat” al judeţului  Timiş efectuează verificări, în echipe mixte de control, în centrele de cazare de pe raza judeţului Timiş în care urmează sau sunt carantinaţi cetăţeni ce vin din zonele de risc.

În contextul aplicării măsurilor necesare pentru prevenirea si combaterea infecțiilor cu noul coronavirus, DSP Timiș atenționează persoanele aflate în izolare la domiciliu, care nu respectă măsurile impuse de către autorități, vor fi sancționate conform prevederilor Ordinului nr. 857 din 2011 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele din domeniul sănătăţii publice, cu amenda de la 10.000 lei la 20.000 lei.

De asemenea, DSP Timiș menționează faptul ca orice declarație necorespunzătoare a adevărului se pedepsește cu amenda, mergând până la închisoare, conform prevederilor legale care reglementează falsul în declarații.

Comentarii

comentarii