Acasă Administraţie DSP Timiş intervine în satele inundate, pentru evaluarea epidemiologică

DSP Timiş intervine în satele inundate, pentru evaluarea epidemiologică

455
DISTRIBUIȚI

inundatii gataia

Medicii specialişti pe igiena mediului şi epidemiologie din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Timiş încep de vineri, 1 august, evaluarea, din punct de vedere epidemiologic, a zonelor inundate – Gataia şi Roviniţa Mare – din judeţul Timiş.

Vor fi catagrafieate fântânile inundate şi persoanele cu risc de îmbolnăvire.

Dana Şpac, PR DSP Timiş, a spus că primul pas este recoltarea de probe şi analiza acestora din sursele de apă din forajele publice, din reţeaua de distribuţie publică şi din reţeaua de alimentare cu apă.

În plus, populaţia va fi informată, tot de către medici, despre gradul de afectare a fântânilor şi, împreună, se va evalua şi cantitatea de substanţe pentru dezinfecţie, necesare fiecarei surse de apă în parte.

Va fi evaluată şi sursa de apă care alimenteaza Spitalul de Psihiatrie Gătaia şi vor fi luate măsurile specifice care se vor impune în urma analizării probelor. DSP Timiş a solicitat medicilor de familie din zonele sinistraţe o situaţie completă privind intervenţia rapidă cu vaccin DT, respectiv vaccinarea împotriva difteriei şi tetanosului pentru imunizarea de urgenţă a oamenilor.

Se va institui un program de verificare constantă a igienei în locurile unde sunt cazaţi sinistraţii, pentru a se preveni orice tip de îmbolnăvire.

Comentarii

comentarii