Acasă Actualitate Dudeştii Noi continuă tradiţia de a fi „Sat cultural al României”

Dudeştii Noi continuă tradiţia de a fi „Sat cultural al României”

463
DISTRIBUIȚI

Asociaţia „Cele mai Frumoase Sate din România” în parteneriat cu Ambasada Franţei în România şi Delegaţia Wallonie – Bruxelles la Bucureşti a desemnat în urmă cu doi ani localitatea Dudeştii Noi drept “Sat cultural al României”, iar administraţia locală continuă acţiunile de a se menţine în top.

Organizatorii competiţiei şi-au luat angajamentul de a găsi finanţări pentru proiectele comunelor câştigătoare şi de a le promova în cadrul diferitelor evenimente.

Modelul este inspirit din modelul Italiei sau al Franţei, unde satele dispar, ceea ce se va întâmpla şi în România. Pentru a le spăstra identitatea, în ciuda modernismului agresiv, o parte dintre comunele României încearcă să supravieţuiască prin agricultură, turism rural şi cultură, fără a neglija dezvoltarea infrastructurii.

Pentru a se menţine în top, comuna Dudeştii Noi trebuie organizeze anual minimum cinci evenimente culturale – expoziții, festivaluri, concursuri etc. – în domeniul culturii, artei populare, gastronomiei și turismului cultural.

Comentarii

comentarii