Acasă Actualitate Duminica Floriilor şi Paştele, la Catedrala Mitropolitană Timişoara

Duminica Floriilor şi Paştele, la Catedrala Mitropolitană Timişoara

DISTRIBUIȚI

CatedralaBiserica Ortodoxă sărbătoreşte Duminica Floriilor, duminică, 12 aprilie, iar Paştele, după o săptămână, în 19 aprilie. Cu această ocazie, la Catedrala Mitropolitană vor fi organizate mai multe acţiuni, în Săptămâna Patimilor, perioada premergătoare marii sărbători creştine. Duminică, 12 aprilie, de la ora 7, va fi organizată Utrenia, iar de la ora 9:30, Sfânta Liturghie arhierească, în urma căreia se vor împărţi ramurile sfinţite de salcie. La ora 18, va fi Denia. Luni, marţi şi miercuri din Săptămâna Patimilor (13 – 15 aprilie), vor fi organizate, de la ora 7:30, Ceasurile III, VI, IX şi Obedniţa. De la ora 9, Liturghia Darurilor mai înainte sfinţite şi de la ora 18, Denia.
În Joia Mare, de la ora 8, va fi Sfântul Maslu de obşte, de la ora 9, Sfânta Liturghie a Sf. Vasile cel Mare, iar de la ora 18, Denia celor 12 Evanghelii.
În Vinerea Mare, de la ora 9, Ceasurile Împărăteşti, de la ora 15:30, Vecernia cu slujba Punerii în mormânt şi, de la ora 18, Denia Prohodului Domnului.
În Sâmbăta Mare, la ora 9, va fi Sfânta Liturghie a Sf. Vasile cel Mare, iar de la ora 24, Slujba Sfintei Învieri. În Duminica Sfintei Învieri, va fi organizată, de la ora 9:30, Sfânta Liturghie arhierească, iar de la ora 18, Vecernia cu slujba celei de-a doua Învieri şi Concertul corului catedralei.

Comentarii

comentarii